Studentliv

 Bild: Johan Bodell 

Chalmers Studentkår

Chalmers har som stiftelsehögskola valt att behålla kårobligatoriet, det innebär att alla som läser på Chalmers ska vara med i studentkåren. Ända sedan studentkåren grundades 1904, representerar den medlemmarna och jobbar för deras bästa. Kåren ser till att utbildningen och studiemiljön håller god kvalitet, att det finns sociala aktiviteter och goda kontakter ut mot arbetslivet.

  • Chalmers Studentkår arbetar aktivt för att göra studietiden så trivsam och utvecklande som möjligt.
  • Studentkåren är en ideell organisation och skulle inte vara det den är utan engagerade medlemmar. För dig som vill göra en insats finns möjlighet att påverka. Alla kurser utvärderas ständigt och det behövs alltid nya chalmerister med kloka idéer. Ingenting är omöjligt för den som är engagerad.
  • Studentkåren erbjuder en uppsjö av aktiviteter genom sina föreningar och förgreningar.Studentkåren har kårhus på båda campus med allt från bokhandel, restaurang, motionshall och nattklubb. Regelbundet erbjuds även bio, konserter och återkommande kalas. 
  • Värt att veta är också att våra campus är kontantfria, men du kan ladda ditt kårkort med pengar och på så sätt enkelt betala och samtidigt ta del av erbjudanden och rabatter.

Läs mer på Chalmers Studentkårs egen hemsida

Sidansvarig Publicerad: fr 02 sep 2022.