Försäkring för studenter

Studenter vid Chalmers (i fortsättningen benämnda studenter) är försäkrade under skoltid och under direkt färd mellan bostaden och skolan genom Chalmers avtal med Kammarkollegiet om en personskadeförsäkring. Personskadeförsäkringen ger ett grundskydd som täcker personskador vid olycksfall, samt vissa fall av sjukdom genom smitta. Du måste själv teckna en olycksfallsförsäkring som gäller övrig tid/fritid samt hemförsäkring, för att få ett heltäckande försäkringsskydd.​

Blankett för skadeanmälan hittar du på länken nedan.

 

Försäkring för studenter på universitet/högskola

Försäkringsintyg för resa inom en kurs, ej utbytesstudenter

Om du ska göra praktik eller internship gäller INTE försäkringen och detta intyg. Du som student ska bara fylla i översta delen av intyget. Fyll i försäkringsintyget (word-filen) nedan och maila den till studentcentrum@chalmers.se för att få den stämplad och signerad.

Anmäla en skada

Skador ska alltid anmälas till Kammarkollegiet. Blankett för skadeanmälan hittar du på länkarna i respektive stycke ovan. När du fyllt i skadeanmälan kontaktar du Studentcentrum för att bekräfta att du är Chalmersstudent. Därefter skickas skadeanmälan till Kammarkollegiet och Studentcentrum arkiverar en kopia. Skadereglering utförs av Kammarkollegiet.
Skadeanmälan​​​

Försäkrad på resan - Kammarkollegiets app

I Kammarkollegiets app finns viktig information när man är utomlands och behöver nyttja försäkringen, samt viktiga telefonnummer.

För utbytesstudenter

Ska du resa utomlands eller är du utbytesstudent? Om du har frågor om försäkring för utlandsstudier, se nedanstående länk:​

För ytterligare information kontakta:

Studentcentrum alternativt frågor via e-post till forsakring@kammarkollegiet.se

Sidansvarig Publicerad: on 16 dec 2020.