Studentbostad

Foto från HSB Living LabBoendet är viktigt under studietiden. Om du inte vill bo i ett studentrum i en korridor eller i en studentlägenhet bör du anmäla dig så snart du kan på Boplats Göteborg. Oavsett vilket du väljer gäller det att vara ute i god tid. Här finns information om vilka möjligheter som finns i Göteborg och Göteborgsregionen.

Chalmers Studentbostäder

Chalmers Studentbostäder är en stiftelse som erbjuder Göteborgs studenter campusnära boende. Vi har över 2000 bostäder och är en expansiv fastighetsägare som strävar efter att ge alla studenter det bästa boendet under studietiden. Du som är medlem i Chalmers Studentkår har möjlighet att samla på dig extradagar i vår bostadskö. Studenter på sitt första inskrivningsår på Chalmers har möjlighet att få förtur.

SGS Studentbostäder

Alla högskole- och universitetsstuderande i Göteborg kan söka en bostad här. Du registrerar dig och söker bostad på webbplatsen.

Guldhedens Studiehem

Alla högskole- och universitetsstuderande i Göteborg kan söka en bostad här. Du registrerar dig och söker bostad på webbplatsen.

Boplats Göteborg

På boplats.se kan du söka lägenhet hos de större hyresvärdarna i Göteborg. Du registrerar dig och anmäler intresse för enskilda lägenheter på webbplatsen. Lägenheterna kommer från Göteborgs kommunala bostadsbolag och privata fastighetsägare. Du hittar även studentlägenheter och lägenheter från grannkommuner.


Du söker bostadsbidrag hos Försäkringskassan.

Publicerad: må 03 apr 2017. Ändrad: on 14 mar 2018