Feelgood – studenthälsa för dig som studerar på Chalmers

Om du upplever att du har hälsobekymmer som är orsakade av dina studier eller har andra problem som påverkar din studieförmåga kan du få stöd av Chalmers leverantör av studenthälsa – Feelgood Göteborg City. Tveka inte att kontakta dem om du har behov av studenthälsovård.När ska jag kontakta Feelgood?​

Studenthälsan hjälper dig med besvär såsom:

 • stress
 • nedstämdhet
 • uppskjutarproblematik
 • prestationskrav, oro, sömnproblem
 • utmattning
 • koncentrationssvårigheter
 • social ångest
 • eller andra emotionella svårigheter som är kopplade till studier och studiesituationen.

När ska jag inte kontakta Feelgood?​

 • Om dina besvär inte är studierelaterade eller har studiepåverkan bör du söka dig till den allmänna hälso- och sjukvården.
 • Om du vill ha hjälp med att planera dina studier kontaktar du programstudievägledare som finns på ditt program.
Kontakta studievägledare

Om du är osäker, ta kontakt

Om du har svårt att bedöma om din upplevda ohälsa är orsakad av studier kan du ändå vända dig till Feelgood för en första kontakt. Ett första bedömningsbesök erbjuds alltid för att kartlägga och hänvisa till rätt kompetens på Feelgood eller annan vårdgivare utanför studenthälsovården
Du behöver vara beredd på att du kan bli hänvisad vidare till annan hälso- eller sjukvård om de bedömer att det du söker för inte är ohälsa orsakat av dina studier eller att det påverkar dina studier. Det kan även vara så att Feelgood kan ge dig ett visst stöd, men hänvisar dig till annan vårdinstans för vidare stöd.

För att komma i kontakt med Feelgood kan du använda deras webbformulär nedan. Första gången du använder webbformuläret behöver du aktivera ditt konto, via knappen "Aktivera konto".
 

Du kan även kontakta Feelgood på telefon eller via mejl:

Tidsbokning eller rådgivning: 010-810 81 92
Telefontid: Måndag–fredag 08.00–17.00

Adress: Östra Hamngatan 26, 411 09 Göteborg
Besökstid: Måndag–fredag 08.00–16.00

Vid avbokning: Avbokning måste ske via telefon eller e-post senast 24 timmar före inbokat besök. Uteblivet besök debiteras. För att avboka, ring 010-810 81 92 (avbokning via telefon kan enbart göras vardagar) eller mejla student.goteborg@feelgood.se.

Olika typer av stöd

Hos Feelgood kan du få tillgång till olika typer av stöd.

 • Samtalsstöd hos psykolog/beteendevetare

  Insatserna utgår alltid från ditt behov. Om du får tillgång till individsamtal har du tre (3) fria samtal per kalenderår. Om du har behov av fler samtal kommer Feelgood kontakta Chalmers för att få fler samtal godkända för dig. Det beslutas från fall till fall.​ ​
 • ​Stöd för fysiska besvär hos Leg. sjukgymnast/ergonom 
  God kunskap om ergonomi och hur riskerna undviks innebär hälsovinster för dig som individ. Belastningsergonomi är en inriktning inom ergonomiområdet och omfattar hur arbetsrörelser, arbetsställningar och andra fysiska, fysikaliska, psykosociala samt organisatoriska faktorer påverkar hälsan i människans muskler, leder och skelett. Du kan t ex söka för Stress/stresshantering, bedöma besvär tidigt gällande nacke, axlar och rygg.

 • Hjälp med livsstilsfrågor hos företagssköterska
  Balans i livet är viktigt utifrån många aspekter. Att se hälsa som en helhet och hur alla delar hänger ihop för att du skall må bra. Du kan till exempel söka företagssköterska för ett bedömningsbesök (hjälper till att sortera i vad som behövs och vilken hjälp). Samtalsstöd kopplat till kost, sömn, fysisk aktivitet, alkohol/droger. Företagssköterskan är även den du träffar om du genomför Medicinsk kontroll för Sjöfolk eller intyg/hälsoundersökning inför utlandsstudier.

 • Föreläsningar i grupp av psykolog/beteendevetare

  De insatser som finns i grupp är först och främst olika föreläsningar och kurser kopplade till studenters hälsa som genomförs på campus eller digitalt. De kan handla om stress, planera din tid, klara av mörkret och mycket mer. 

Digitala samtal

Förutom fysiska besök finns det möjlighet att ha samtal via app, webb, mobil eller surfplatta. För att kunna få ett virtuellt besök krävs att du laddat ner Feelgoods app, som finns både till Android och iOS.

Disciplinärenden och studenthälsa

Disciplinärenden kan vara stressande och leda till ohälsa. Om du som student har ett ärende i Disciplinnämnden och behöver någon att prata med kan du ta kontakt med studenthälsan för att få stöd kring ditt mående.

Annan viktig information​

Ring 112 i en nödsituation

Nödnumret 112 ska användas vid akuta nödsituationer då det är fara för liv, egendom eller miljö. Genom ett samtal till 112 når du samhällets alla hjälpresurser som ambulans, giftinformation, jourhavande präst, polis, sjö- och fjällräddning.
Sveriges viktigaste telefonnummer

Ersättning från Försäkringskassan

Glöm inte att meddela Försäkringskassan om du blir sjuk. Du kan ha rätt till sjukpenning. Detta gäller hela din studietid. Anmäl dig första dagen du blir sjuk. 

Försäkringskassan

Studiemedel vid sjukdom eller vård av barn

Om har studiemedel så finns ett särskilt försäkringsskydd, som innebär att du får behålla studiemedel under sjukdom. Du har rätt att behålla studiemedlen vid tillfällig vård av barn. Om du avstått från studier för tillfällig vård av barn i sju dagar eller mer ska du anmäla detta till CSN. 

Få billigare tandvård hos tandläkarstudenter

Utbildningskliniken för vuxentandvård tar emot patienter. Behandlingen utförs av tandläkar- och tandhygieniststudenter under handledning av erfarna tandläkare.

Utbildningskliniken för vuxentandvård

Europeiska sjukförsäkringskortet, EU-kortet

Med EU-kortet får du rätt till nödvändig vård om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka när du reser inom EU/EES eller till Schweiz. På Försäkringskassans hemsida finns mer information om EU-kortet.
Läs mer om EU-kortet på Försäkringskassans hemsida​n​

App om EU-kortet

I appen Europeiska försäkringskortet får du råd och information om sjukvården i landet som du befinner dig i. Appen är gratis och finns på App Store, Windows Marketplace och Google Play.

​​​

Sidansvarig Publicerad: fr 13 jan 2023.