Kurslitteratur

Hitta din kurslitteratur

Varje kurs har en kursplan med information om kursen, bland annat vilken kurslitteratur som ingår. Du hittar kurslitteraturen i kursplanen och ibland på kurshemsidan, ibland meddelas kurslitteraturen vid kursstart. Du kan använda funktionen Sök i kursutbudet för att hitta kursplanerna.

Sök i kursutbudet


Boklådor med kurslitteratur

Den mesta litteratur som används i Chalmers-kurser går att köpa på Chalmers bokhandel – Store. På Göteborgs Studentbokhandel kan man finna kurslitteratur med studentrabatter,  utbudet vänder sig i första hand till studenter på Göteborgs universitet.

Cremona - Store - Chalmers bokhandel
Göteborgs studentbokhandel


Kurslitteratur på Chalmers bibliotek

Mycket kurslitteratur kan man hitta på Chalmers bibliotek. I bibliotekets katalog Chans kan du söka böcker, avhandlingar och tidskrifter. Chalmers bibliotek har också en omfattande samling av databaser, e-böcker och e-tidskrifter. Det materialet är tillgängligt antingen du befinner dig på campus eller hemma.

Chalmers bibliotek

Studentarbeten

Göteborgs universitetsbibliotek


Begagnad kurslitteratur

Många säljer begagnade böcker via annonser på anslagstavlor på sektionen och i kårhuset. Det är ett billigt sätt att få tag på kurslitteratur. Men tänk på att kurslitteraturen ändras.

Publicerad: on 16 sep 2009. Ändrad: to 01 sep 2016