Kurslitteratur

Hitta din kurslitteratur

Varje kurs har en kursplan med information om kursen, bland annat vilken kurslitteratur som ingår. Du hittar kurslitteraturen i kursplanen och ibland på kurshemsidan, ibland meddelas kurslitteraturen vid kursstart. Du kan använda funktionen Sök i kursutbudet för att hitta kursplanerna.

Sök i kursutbudet


Boklådor med kurslitteratur

Den mesta litteratur som används i Chalmers-kurser går att köpa på Chalmers bokhandel – STORE. På Göteborgs Studentbokhandel kan man finna kurslitteratur med studentrabatter,  utbudet vänder sig i första hand till studenter på Göteborgs universitet.

STORE - Chalmers bokhandel 

Kurslitteratur på Chalmers bibliotek

Mycket kurslitteratur kan man hitta på Chalmers bibliotek. I bibliotekets katalog Chans kan du söka böcker, avhandlingar och tidskrifter. Chalmers bibliotek har också en omfattande samling av databaser, e-böcker och e-tidskrifter. Det materialet är tillgängligt antingen du befinner dig på campus eller hemma.

Chalmers bibliotek

Chalmers ODR Studentarbeten

Göteborgs universitetsbibliotek


Begagnad kurslitteratur

Många säljer begagnade böcker via annonser på anslagstavlor på sektionen och i kårhuset. Det är ett billigt sätt att få tag på kurslitteratur. Men tänk på att kurslitteraturen ändras.

​​

Sidansvarig Publicerad: må 22 mar 2021.