Hur länge är datorkontot aktivt?

Ditt datorkonto är aktivt så länge du är aktiv student och registrerad på en kurs, ett program eller har registrerat studieuppehåll.

Aktivt i två omtentaperioder

Ditt datorkonto är aktivt i två omtentaperioder. Läste du sista kursen på höstterminen stängs datorkontot efter omtentaperioden kommande höst. Läste du sista kursen på vårterminen stängs kontot efter omtentaperioden kommande påsk.

Aktivera datorkonto

Om du har ett inaktivt datorkont så behöver du först kontakta Studentcentrum för att  bli registrerad på en kurs eller ett program, därefter öppnas ditt konto automatiskt inom fyra timmar. Du behöver inte kontakta IT-support.
Om du har glömt bort ditt gamla lösenord så kan du ta med legitimation och besöka IT-supportens helpdesk, så får du ett nytt lösenord.

Varningsmejl

Två månader innan kontot stängs får du ett varningsmejl. Samma mejl upprepas tre gånger innan kontot stängs.

Ta hand om filer och dokument

Det är viktigt att du tar hand om dina filer och mejl innan kontot stängs, och att informera dina kontakter om att mejl-adressen upphör. Mejl och filer sparas i sex månader efter att kontot stängts, därefter tas kontot, filer och mejl bort.

Alumn mejladress

Som medlem i Chalmers Alumninät kan du efter examen få en Chalmers-mejladress enligt formen förnamn.efternamn@alumni.chalmers.se
Alumn

Publicerad: må 14 maj 2018.