Studentdatorer

Guider och information om våra datorsystem finns nu främst på    https://it.portal.chalmers.se/


På Chalmers finns det många datorer som du som studerar kan använda. Du loggar in med din datoridentitet och får därmed åtkomst till din hemkatalog där du kan spara dina dokument.
På biblioteket finns det stöd för dig med läs- och skrivsvårigheter. Mer info: Bibliotekets hemsida.?


Här hittar du information och manualer om:

Studentdator med Windows
Studentdator med Windows är datorer som har operativsystemet Windows 10. De har en gemensam basinstallation med de vanligaste programvarorna. Därtill finns lokala tillägg, Vissa programvaror som bara finns i vissa salar:

Studentdator med Linux
Studentdator Linux är studentdatorer som har operativsystemet Red Hat Enterprise Linux. De har en gemensam basinstallation med programvaror.

Egen dator, laptop, läsplatta
Det här handlar om datorer som inte är installerad av IT-service, exempelvis egen laptop. Här får du beskrivningar för hur du använder Chalmers gemensamma resurser:

Mac - OS 10.12

På Chalmers ska alla centrala system fungera med Mac, de versioner som vi stödjer och testar med är Mac OS 10.12 För mer information och dokumentation se menyn till vänster.

Linux - Fedora och Ubuntu


Mobiltelefoner - iOS (iPhone) och Android
På Chalmers kan man använda sin mobiltelefon mot tjänsterna E-post och trådlöst nätverk. 
Vi har testat dessa tjänster på Android och iOS (Iphone). Vi kan dock inte garantera att det fungerar på alla Android och iOS (Iphone) telefoner, vi har inte heller någon support gällande mobiltelefoner.
Det fungerar förmodligen på flertalet andra telefoner, dock är inte detta testat.
​​​​

Sidansvarig Publicerad: to 10 dec 2020.