Flytt av hemkatalogen (”Z:\”) till ny filserver

​Till dig som har din hemkatalog (”Z:\”) på filservern FILE00

Chalmers IT-avdelning håller på att avveckla filservern FILE00. Allt innehåll som ligger där kommer istället att hamna på filservern SOL.

Har du din hemkatalog på FILE00 kommer du att få ett e-postmeddelande om att du behöver förbereda dig för flytten. Det du då måste göra är:
  • Spara alla öppna filer som ligger lagrade på FILE00. Exempel: Du håller på att arbeta med ett Word-dokument som ligger lagrat på FILE00. För att inte förlora dina senaste, osparade, ändringar när flytten sker så sparar du dokumentet en extra gång, bara för säkerhets skull. Du behöver alltså INTE spara ned dokumentet på ett nytt ställe. Det räcker att du sparar ned det i FILE00, precis som vanligt.
  • Stänga alla program som arbetar mot FILE00. Bara för att slippa underliga felmeddelanden om att filer inte går att hitta o dyl.
  • Inte använda filservern FILE00 under flytten. En ren säkerhetsåtgärd.

Det är rekommenderat att du startar om datorn innan vi påbörjar flytten, och sedan inte öppnar några filer från din hemkatalog på filservern FILE00 förrän flytten är klar.

VIKTIGT: Alla dina filer på FILE00 hamnar automatiskt i din hemkatalog på SOL. Du kommer alltså inte att förlora någon data – förutsatt att du har följt anvisningarna ovan.

Det e-postmeddelande du får kommer att tala om exakt vilken dag och tid flytten av dina filer sker.

Vi har samlat svar till vanliga frågor om hemkatalog-flytten i serviceportalen:
Flytt av hemkatalog från file00 till sol under våren 2022

Sidansvarig Publicerad: sö 03 apr 2022.