Snabbkoll inför mässan

Mässor av olika slag är ett bra sätt att få inspiration, skaffa nya kontakter och kanske komma ett steg närmare ditt nästa jobb? För att få ut så mycket som möjligt av mässan så ger vi dig några snabba tips.


​​Ikon, skyskrapor
1. Vet du vilka företag som är där?
Genom att på förhand veta vilka som deltar och vad de gör, kan du direkt leta upp relevanta företag och bli mer effektiv på mässgolvet.


Ikon, pratbubbla med frågetecken
2. Har du förberett frågor?

Researcha de företag eller organisationer du är intresserad för att kunna förbereda specifika och relevanta frågor till respektive företag. Det visar att du är intresserad och påläst.Ikon, individ i hiss
3. Har du förberett en hisspitch?

Var beredd att prata om dig själv genom att förbereda en kort "story" om dig själv under max en minut, en så kallad "elevator pitch". Det kan handla om vad du pluggar, eventuell arbetslivserfarenhet, vad du har på gång eller vad du är intresserad av. Träna med en kompis!


Ikon, rund uppdateringspil
4. Har du uppdaterat din LinkedIn?

Se till att din LinkedIn är aktuell, letar du till exempel exjobb så bör det stå tydligt. Ha för vana att alltid fråga de du pratar med om det är okej att du connectar dem på LinkedIn.


Ikon, skjorta
5. Har du strykt skjortan?

Nej, du behöver inte klä upp dig till tänderna när du besöker en mässa, men var representabel och hel och ren. Visa att du har koll på läget!


Ikon, smiley som grinar illa
GÖR
INTE
Fråga arbetsgivarna "Vad gör ni?". Dels har de antagligen fått frågan hundra gånger och dels är det svårt att få igång en intressant diskussion.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Checka också när arbetsmarknadsmässor på Chalmers arrangeras Arbetsmarknadsmässor kalender.

Sidansvarig Publicerad: fr 13 nov 2020.