Om oss

Människa på toppen av ett berg

Careers Service är nedlagt - Karriärkollen är kvar

Careers Service är sedan våren 2021 nedlagt och en av effekterna av Chalmers åtgärdspaket Ekonomi i balans 2022. De aktiviteter som definierade Careers Service - seminarier, workshops, träningsintervjuer och personlig rådgivning - kommer därför att upphöra från och med hösten 2021. Karriärkollen, som utvecklades av Careers Service under 2019-2020, kommer dock att finnas kvar här på Studentportalen. 

Careers Service har under 20 års tid hjälp tusentals chalmerister att förbereda sig inför den dagen de tar examen och ska söka jobb. Vi hoppas att Karriärkollen till viss del kan ersätta delar av det utbud som Careers Service erbjöd, även om vi är medvetna om att aktiviteter som träningsintervjuer och rådgivningsmöten är svåra att ersätta med självhjälpsidor på webben. Nedan kommer därför några tips på aktörer som kanske kan hjälpa dig. 

  • Karriärkollen såklart! Har du till exempel kollat in våra guider om CVpersonligt brev och LinkedIn?
  • Om du behöver hjälp med att skriva till exempel personligt brev, hör med Chalmers Writing Centre. De erbjuder personliga möten med skrivhjälp.
  • För inspiration när det gäller att hitta nya kontakter eller företag att spontanansöka hos är den här sidan på LinkedIn en guldgruva! In och botanisera!
  • Ofta erbjuder fackförbunden karriärtjänster för studenter när du blir studentmedlem (till en låg kostnad).​


Om Karriärkollen

Vårt mål är att underlätta för dig som Chalmerstudent att komma ut på arbetsmarknaden. Det gör vi genom att förse dig med alla perspektiv som är viktiga inför att söka jobb.

Vad vi gör

Vi hjälper dig som student till större självinsikt och kontroll över din framtida karriär. Vi vill att du ska få rätt
förutsättningar redan från början, att inse din potential och att uppnå den på arbetsmarknaden.

Vår vision

Vår vision är att underlätta för Chalmers studenter att få rätt jobb direkt. Vi vill bidra till ett Chalmers där det är enkelt, roligt och inspirerande att förbereda sig för arbetslivet. Ett Chalmers där alla studenter är medvetna och engagerade i sitt yrkesval.

Kontaktuppgifter


Sidansvarig Publicerad: må 23 aug 2021.