LinkedIn


photo-1527234639945-70d78416bd7d.jpg

LinkedIn är världens största professionella nätverk, med runt 3,5 miljoner svenska medlemmar och över 600 miljoner användare globalt. LinkedIn blir ett allt viktigare verktyg för rekryterare i Sverige och runt om i världen, många använder det under större delen av sin arbetstid. Därför behöver du ha en bra och väl uppdaterad LinkedIn-profil, så att du ligger i framkant när du söker jobb och planerar din karriär.

Careers Service arrangerar LinkedIn-seminarium varje termin, men redan idag bör du skaffa ett konto om du inte har ett. Har du en profil och börjat använda LinkedIn så har 
Ingenjörskarriär gjort en bra guide där du kan lära dig mer.

Ingenjörskarriärs LinkedIn-guide: Se till att synas på Linkedin

Tänk också på att lägga in din personliga LinkedIn-adress bland övrig kontaktinformation i CV:t så att läsaren lätt hittar dig. Rekryterare kommer högst troligen söka upp dig på LinkedIn, så gör det enkelt för dem att hitta rätt direkt. 
Skapa då också en förkortad och unik adress, som lätt går att skriva in adressfältet (punkt 7 i ovan länk). En kort och enkel adress är också bra att ha på ditt visitkort. Visitkort är faktiskt något du som jobbsökande student också kan använda dig av när du är ute på arbetsmarkndsmässor och träffar folk.

Om du har en bild på dig själv i CV:t så använd även samma bild på LinkedIn, det ökar möjligheten för rekryteraren att snabbt hitta rätt person.

Publicerad: må 06 apr 2020.