Careers Service

Bild som visar föreläsningssal


Karriärplanering & jobbrådgivning

Bild som visar skylt med pilar


Förbered dig för resan ut i arbetslivet genom att ta del av Chalmers Careers Service aktiviteter och tjänster. Genom Careers Service får du många bra uppslag, tips och idéer som hjälper dig under hela din chalmersutbildning. Är du väl förberedd är chansen större att du når ditt drömjobb.

I menyn hittar du våra karriärtjänster - jobbannonser, seminarier, jobbrådgivning, träningsintervjuer, samt en omfattande söka jobbguide där du finner mängder av tips och idéer om hur du söker jobb och ex-jobb.

Vad gör en chalmerist?

Varje år tar ungefär 1 400 studenter ut sin examen från Chalmers och påbörjar sina olika karriärer. Chalmerister är attraktiva på arbetsmarknaden och valmöjligheterna är många. Det är därför omöjligt att generellt säga vad en chalmerist i yrkeslivet gör. Det kan handla om allt från spetsforskning till kodknackning, från nyföretagande till fondförvaltande. Det kan vara var som helst mellan Åmål och Maputo.

Kunna ta till sig ny kunskap

Chalmerister blir dock sällan vid sin läst. Fem till tio år efter examen är det många som har sadlat om för att pröva något nytt. Kemisten säljer maskindelar, fysikern arbetar inom media och sjöingenjören har hamnat på landbacken och arbetar med fastighetsförvaltning. För detta är en del av vad en chalmersexamen ger, en förmåga att snabbt kunna ta till sig ny kunskap och använda den för att lösa nya problem.

Ambitioner och idérikedom

Många chalmerister hamnar så småningom i ledningsbefattningar inom både privat och offentlig sektor. Det är dina egna ambitioner och idérikedom som formar din karriär. ​​​​​​​​​​​​​​​

Publicerad: on 30 sep 2020.