Studievägledning och studentstöd

Studievägledaren stödjer dig i olika studiesituationer. Vägledning handlar om att lyfta fram individens förmåga att göra medvetna val och fatta självständiga beslut, samt öka insikten om det egna ansvaret. I vägledningssamtalen vävs studier, yrkesval och personliga förutsättningar samman. Samtalen hjälper dig att ta självständiga beslut om dina studier och din studiesituation.Har du frågor om dina studier?

Välkommen att logga in på ett av våra webbcaféer och ställ frågor till oss studievägledare. Många studenter sitter med samma funderingar. Här kan ni tillsammans få svar och information. 

Följande tid och datum gäller för hösten 2021: 
Måndagar klockan 12-13
  • 18 oktober​
  • 8 november
  • 29 november​
  • 20 december​​

Studievägledning på program

Programstudievägledarens funktion 
På varje utbildningsprogram finns en studievägledare. Studievägledarens uppgift är att stödja, vägleda och motivera studenter genom sin utbildning. Till studievägledaren går du om du till exempel behöver hjälp med att planera dina studier, funderar över hur du ska välja, känner dig omotiverad, har tankar på att avbryta dina studier, vill ha studieuppehåll etc. 

Till studievägledaren kan du också gå om du inte mår bra, känner att du inte hittat rätt bland studiekamrater eller har andra saker runt omkring studierna som påverkar dig och din studiesituation. Ett samtal med en vägledare syftar alltid till att stödja dig att fatta självständiga beslut kring dig själv och dina studier. Alla studievägledare har examen inom beteendevetenskapliga områden och har professionell samtalsutbildning. Studievägledaren på Chalmers är studentens närmaste samtalsstöd och har tystnadsplikt.​

Besöksadresser: 
  • Campus Johanneberg: Sven Hultins gata 8.​
  • Campus Lindholmen: Hus Saga, Studentcentrum, Hörselgången 4. 
För tidsbokning se länkarna nedan.
Program på grundnivå och tekniskt basår
Masterprogram​

Central studie- och karriärvägledning

Centrala studie- och karriärvägledningen erbjuder generell studie- och karriärvägledning för dig som vill börja studera, men även för dig som studerar på högskolan, men kanske är osäker på om du har hamnat rätt.

För studievägledning, kontakta Centrala studie- och karriärvägledningen. vagledning@chalmers.se.
Besöksadresser:
  • Campus Johanneberg: Sven Hultins gata 8.
  • Campus Lindholmen: Hus Saga, Studentcentrum, Hörselgången 4.​​​​​
​​​​​​​​

Sidansvarig Publicerad: on 13 okt 2021.