Studentstöd på ChalmersPå den här sidan har vi samlat information om våra olika stödinsatser för att du lätt ska hitta rätt. 

Stöd i studiesituationen

Varje program har en studievägledare som är ditt samtalsstöd under studietiden. Det kan gälla att hantera oro, studiestrategier och studieteknik, val- och beslutssituationer, eller något annat. Du hittar kontaktinformation till programmens studievägledare i länken nedan.

Feelgood - studenthälsa

Om du upplever att du har hälsobekymmer som är orsakade av dina studier eller har andra problem som påverkar din studieförmåga kan du få stöd av Chalmers leverantör av studenthälsa – Feelgood Göteborg City. Tveka inte att kontakta dem om du har behov av studenthälsovård.​ I länken nedan kan du läsa mer om vad Feelgood erbjuder och hur du kommer i kontakt med dem.
Feelgood - studenthälsa​

Trygg på Chalmers

Om du har upplevt eller sett något i studiemiljön eller i studentlivet som du uppfattar som diskriminering, trakasserier eller som på andra sätt är inte okej, så kan du berätta om det på Högskolans och Studentkårens gemensamma rapporteringssida.
Trygg på Chalmers 

Språk- och mattestöd

Till mattesupporten är alla välkomna, oavsett vilket program du går. Hos Chalmers Writing Centre (CWC), kan du få hjälp med att tolka inlämningsuppgifter eller kommentarer du fått på ditt skrivande trukturera en rapport eller andra dokument, strukturera en rapport eller andra dokument, använda referenser på ett korrekt sätt och mycket mer.
Läs mer om språk- och mattestöd​ 

Postcovid

Har du varaktiga men efter covid-19 och har läkarintyg på det, hör du av dig till Chalmers FUNKA-samordnare.
Chalmers FUNKA-samordnare​
Även om du inte har läkarintyg finns det en rad hjälpmedel till alla våra studenter. Behöver du samtalsstöd vänder du dig till programmets studievägledare​.

Övrigt stöd

Här hittar du kontaktuppgifter till bland annat utbildningssekreterare, antagningsenhet, studentcentrum samt information om vad respektive funktion kan hjälpa till med:
​​​​​​​

Sidansvarig Publicerad: må 05 sep 2022.