Studentstöd

I och med covid-19 och lång tid med studier på distans, kan behovet av stöd ta en mängd olika uttryck.
På den här sidan har vi samlat information om våra olika stödinsatser för att du ska hitta rätt.Vaccinering

För att minska smittspridningen och skapa skydd mot allvarlig sjukdom, rekommenderas vaccination. Från den 10 januari 2022 kan alla över 18 år boka tid för dos tre i Västra Götaland​. Detta gäller för alla studenter.
Läs mer om vad som gäller för vaccinering och tidsbokning

Riskgrupp

Om du eller en nära anhörig tillhör en riskgrupp och behöver information om vad som gäller kontaktar du Chalmers riskgrupphandläggare, Annelie Hämäläinen Levin, annelie.h.levin@chalmers.se för mer information.

Postcovid

Har du varaktiga men efter covid-19 och har läkarintyg på det, hör du av dig till Chalmers FUNKA-samordnare.
Chalmers FUNKA-samordnare​
Även om du inte har läkarintyg finns det en rad hjälpmedel till alla våra studenter. Behöver du samtalsstöd vänder du dig till programmets studievägledare​.

Stöd i studiesituationen

Varje program har en studievägledare som är ditt samtalsstöd under studietiden. Det kan gälla att hantera oro, studiestrategier och studieteknik, val- och beslutssituationer, eller något annat. Du hittar kontaktinformation till programmens studievägledare i länken nedan.

Trygg på Chalmers

Om du har upplevt eller sett något i studiemiljön eller i studentlivet som du uppfattar som diskriminering, trakasserier eller som på andra sätt är inte okej, så kan du berätta om det på Högskolans och Studentkårens gemensamma rapporteringssida.
Trygg på Chalmers 

Språk- och mattestöd

Till mattesupporten är alla välkomna, oavsett vilket program du går. Hos Chalmers Writing Centre (CWC), kan du få hjälp med att tolka inlämningsuppgifter eller kommentarer du fått på ditt skrivande trukturera en rapport eller andra dokument, strukturera en rapport eller andra dokument, använda referenser på ett korrekt sätt och mycket mer.

Övrigt stöd

Här hittar du kontaktuppgifter till bland annat utbildningssekreterare, antagningsenhet, studentcentrum samt information om vad respektive funktion kan hjälpa till med:
​​​​

Sidansvarig Publicerad: fr 07 jan 2022.