Förmåner för riksidrottsstudenter

Som riksidrottsstudent får du tillgång till förmåner som exempelvis träningskort och idrottsmedicinskt stöd som har utvecklats inom det samarbete mellan idrott och akademi som pågår inom Riksidrottsuniversitetet i Göteborg.

Examensarbeten inom sport

Du kan läsa masterkursen Sports Technology som handlar om tekniska lösningar till frågeställningar inom sport. Eller delta i projekt eller examensarbete inom Chalmers sportteknologi-forskning eller göra examensarbetet inom din sportgren. Inom de flesta av Chalmers ämnesområden och masterprogram finns praktiknära tillämpningar inom Sportteknologi.
 

Träffar och föreläsningar

Vi bjuder regelbundet in till nätverksträffar. Oftast kombinerar vi en föreläsning och en social aktivitet när vi ses. Detta läsår fokuserar vi på idrottspsykologi och kunskap för att genomföra en hållbar elitsatsning.

Elitidrottsträff tisdag 12 mars

Våra idrottpsykologiska rådgivare, Rasmus Wallin-Tornberg och Kalle Tedman håller en föreläsning om "Perfektionistens utmaningar" och vi avslutar med Yoga.
 

Idrottpsykologisk rådgivning

Många framgångsrika utövare använder idrottspsykologer för att bli bättre i utsatta tävlingssituationer, men också för att bli bättre på att få ihop träning och vardag! Vi satsar därför extra på detta område det här läsåret. Tack vare ett samarbete med RF erbjuder vi möjligheten att träffa en idrottpsykologisk rådgivare fyra gånger utan kostnad. Om du har behov av idrottpsykologisk rådgivning, kontakta Mattias Rahm, se nedan.

Träningskort på Fysiken (#fysiken)

Fysiken, med gym på Gibraltargatan, Kaserntorget och Lindholmen, är en viktig partner till Riksidrottsuniversitetet i Göteborg. Ditt nuvarande träningskort kommer att frysas 15/11, så glöm inte att ansöka om ett nytt!  För att få träningskort på Fysiken behöver du:
  • Godkänna att Fysiken på hemsidan och i sociala medier skriver att du tränar där.
  • Att du i sociala medier berättar att du tränar på #fysiken.
  • Du får inte göra reklam för ett konkurrerande gym.
 

Kostrådgivning

Kost och återhämtning är viktigt i en elitidrottares vardag. I vår kan vi erbjuda några platser på kostrådgivning.

Idrottsmedicinsk support vid idrottsskada

Du har tillgång till idrottsmedicinskt stöd och hjälp vid idrottsskada via samarbetet med IFK-kliniken Rehab och Capio Lundby Närsjukhus. På Capio Lundby Närsjukhus får du också hjälp med allmäna medicinska problem och kan gratis två gånger om året ta prover.
Idrottsmedicin
 

Tester vid Centrum för hälsa och prestationsutveckling

Biomekanik: Analys av styrka, rörelse och rörlighet i skadeförebyggande syfte och vid behandling av skador.
Fysiologi: Testerna och centrets träningsrådgivning klargör nivån på din fysiska arbetskapacitet och lämplig intensitet för din träning.
iDXA/kroppsscanning: Nulägesanalys och möjlighet att följa trender i bentäthet, muskelmassa med mera. 
Beroende på din idrott kommer vi avgöra hur relevanta de olika testerna är för dig. Det är viktigt att din tränare får ta del av dina resultat för att utveckla din träning.
Centrum för hälsa och prestationsutveckling
 

Goda råd om styrketräning

På torsdagar kl 15-18 har du möjlighet att få rådgivning och träna på Katrinelundsgymnasiets gym.
Fystränare Johannes Norrby når du på tel. 0702-18 04 93 vid frågor. Även måndagar och tisdagar kl 14-16 kan du träna i gymmet på egen hand.

Träna i Friidrottens hus till 1 maj

Vårterminen 2019 kan du träna kostnadsfritt på rundbanan i Friidrottens hus på vardagar kl 8-16 och helger kl 9/10-12. Du har tillgång till banan 1 timme per tillfälle. Max 2 besök/student/vecka. Anmäl dig i receptionen och säg att du är RIU-student.

Kontaktpersoner för idrottssupport

Har du frågor om idrottsmiljön eller förslag är du välkommen att kontakta Mattias Rahm, tel. 0705-15 56 63 eller Ola Jodal, 070-926 58 44.

Publicerad: må 09 jan 2017. Ändrad: to 07 feb 2019