Förmåner för riksidrottsstudenter

Som riksidrottsstudent får du tillgång till förmåner som exempelvis träningskort och idrottsmedicinskt stöd som har utvecklats inom det samarbete mellan idrott och akademi som pågår inom Riksidrottsuniversitetet i Göteborg.

Examensarbeten inom sport

Du kan läsa masterkursen Sports Technology som handlar om tekniska lösningar till frågeställningar inom sport. Eller delta i projekt eller examensarbete inom Chalmers sportteknologi-forskning eller göra examensarbetet inom din sportgren. Inom de flesta av Chalmers ämnesområden och masterprogram finns praktiknära tillämpningar inom Sportteknologi.
 

Träffar och föreläsningar

Vi bjuder regelbundet in till nätverksträffar. Kost är temat för nätverksträffarna det här läsåret. Oftast kombinerar vi en föreläsning och en social aktivitet när vi ses.
 

Träningskortet Multi på Fysiken

Fysiken, som har gym på Gibraltargatan, Kaserntorget och Lindholmen, är en viktig partner till Riksidrottsuniversitetet i Göteborg. För att få träningskortet Multi på Fysiken behöver du göra följande:
  • Godkänna att Fysiken på hemsidan och i sociala medier skriver att du tränar där.
  • Via exempelvis din hemsida och i sociala medier berätta att du tränar på Fysiken.
  • Du får inte göra reklam för ett konkurrerande gym.
 

Kostanalys och kostrådgivning

Kost och återhämtning är viktigt i en elitidrottares vardag, och ett område där vi undersöker möjligheten att erbjuda mer stöd. I dagsläget finns några platser till kostrådgivning med Stefan Pettersson, Göteborgs Universitet. Sista ansökningsdag är 2 februari.

Idrottsmedicinskt stöd

Du har tillgång till idrottsmedicinskt stöd och hjälp vid idrottsskada via samarbetet med IFK-kliniken Rehab och Capio Lundby Närsjukhus. På Capio Lundby Närsjukhus får du också hjälp med allmäna medicinska problem och kan gratis två gånger om året ta prover.
 

Tester vid Centrum för hälsa och prestationsutveckling

Biomekanik: Analys av styrka, rörelse och rörlighet i skadeförebyggande syfte och vid behandling av skador.
Fysiologi: Testerna och centrets träningsrådgivning klargör nivån på din fysiska arbetskapacitet och lämplig intensitet för din träning.
iDXA/kroppsscanning: Nulägesanalys och möjlighet att följa trender i bentäthet, muskelmassa med mera. 
För att göra tester i höst ansöker du i formuläret nedan senast 2 februari.
 

Goda råd om styrketräning

På torsdagar kl 15-18 har du möjlighet att få goda råd och träna på Katrinelundsgymnasiets gym. Fystränare Johannes Norrby nås på telefon 0702-18 08 93.

Kontaktpersoner för idrottssupport

Har du frågor om idrottsmiljön eller förslag är du välkommen att kontakta Mattias Rahm, tel. 0705-15 56 63 eller Ola Jodal, 070-926 58 44.

Publicerad: må 09 jan 2017. Ändrad: må 22 jan 2018