Aktuellt

Augusti 2018


Introduktion till Maskinteknik och länk till Matlabkurs.

M_Intro_180830.pdfVälkommen till maskinteknik

M_intro_Matlab.pdfIntroduktionsbrev


Mycket hög kvalité!

Dec 2013
Civilingenjörsexamen och masterexamen i maskinteknik samt masterexamen i Energi och miljöteknologi erhöll det bästa omdömet "Mycket hög kvalité" i Universitetskanslerämbetets kvalitetsutvärdering av ingenjörsutbildningarna i landet. Dessa som enda examina i maskinteknik.  Se omdömen för samtliga  examina i landet på resultatsök.


2012-05-03

M-programmet prisas med 1,5 miljoner 

Vilja och kraft till ständiga förbättringar. Det är en av anledningarna till att civilingenjörsutbildningen i maskinteknik på Chalmers belönas med Årets Teknikutbildning Högskola 2012. 

 
Teknikföretagens utmärkelse Årets Teknikutbildning Högskola premierar tekniker- eller ingenjörsutbildningar som har ett bra och långsiktigt samarbete med näringslivet.
 
Juryns motivering lyder: 
Chalmers civilingenjörsutbildning i maskinteknik siktar på att bli bäst, inte bara i Sverige utan i världen. Med en examen från detta program får unga ingenjörer en mycket bra start på en framgångsrik karriär i näringslivet. Man har även lyckats engagera många företag i både utveckling och utförande av utbildningen på ett föredömligt sätt. Därför är maskinteknikprogrammet på Chalmers en flaggskeppsutbildning i dess rätta bemärkelse – stor, stark och med vilja och kraft till ständiga förbättringar.

Utöver ära får civilingenjörsutbildningen i maskinteknik på Chalmers
1 miljon kronor för att ytterligare utveckla sitt samarbete med näringslivet samt 500 000 kronor till stipendier för studenterna.
  
Kontaktperson på Chalmers:
Erik Hulthén mailto:erik.hulthen@chalmers.se, programansvarig, 031-772 58 54.

 

Sidansvarig Publicerad: ti 29 sep 2020.