Första tiden på Chalmers (filmer)

​Hur får jag ett Chalmerskonto? Vilka jobbar på studentcentrum och biblioteket? Vart vänder jag mig om jag behöver stöd eller blir sjuk? Hur kan framtiden se ut efter Chalmers? 
Det finns många frågor som ny student. Här hittar du informationsfilmer om det mesta som du behöver veta! 

Du hittar mer information om respektive ämne på Studentportalen​


Biblioteket (film)

Lär dig mer om Chalmers Bibliotek och vilken service du som student kan få på biblioteket. Välkommen att besöka och kontakta oss online. 

Feelgood  hjälper dig att reda ut om dina besvär faller inom ramen för studenthälsovård. Målsättningen är att kunna hjälpa dig på bästa sätt, antingen på mottagningen eller genom att hänvisa dig till annan vårdgivare.


Vad är viktigt att tänka på inför studiestarten, hur är upplägget inför läsåret? 

Funka-samordnare Heidi Wåxberg informerar om vilket stöd som Chalmers erbjuder ifall du har en funktionsnedsättning och Sara Thornadtsson Chavarria berättar om jämställdhetsarbetet på Chalmers och hur du kan få hjälp om du upplever trakasserier av något slag. 

Information om vilken hjälp du kan få från din studievägledare. Här kan du också läsa mer om studievägledning på Chalmers.

Lär dig mer om Chalmerskonto (CID) och lösenord, IT- och online-tjänster som du behöver i dina studier på Chalmers. Vi berättar om de programvaror som du kan använda på Chalmers och som du kan ladda ner, samt om hur du hittar mer information och kan få hjälp.

En film om IT-säkerhet, lösenord, phishing, och annat otäckt...
Och hur kan du skydda dig? Vem ska du fråga?Sidansvarig Publicerad: on 10 feb 2021.