Chalmers mottagning för nya studenter


 

Mottagnings- och introduktionsveckor

​Varje höst, i mitten av augusti, drar mottagnings- och introduktionsveckorna igång på Chalmers. Mottagningen är inte obligatorisk, men rekomenderas varmt då det är ett utmärkt tillfälle för dig att få nya vänner, lära känna studiekompisarna, kick-starta studierna och bli hemmastadd på campus, samtidigt som du har kul.​
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Första dagen samlas vi på Götaplatsen!

Första dagen är det samling på Götaplatsen. Efter en festlig välkomstceremoni tågar alla tillsammans upp till Chalmers campus.
För att få uppdaterad information om hur första dagen och schema under mottagningsveckorna kommer se ut för dig, hänvisar vi till Nollkommittén som anordnar mottagningen på din sektion.
Hitta din sektion​​ 
 
OBS!
Ska du börja på Tekniskt basår eller på ett masterprogram är det inte samling på Götaplatsen den första dagen. Läs mer vad som gäller för dig i länkarna nedan.

Studieförberedande introduktionsveckor

Mellan första dagen och studiestarten har de flesta utbildningarna introduktionsveckor. Introduktionsveckorna innehåller schemalagda introduktionskurser i viktiga ämnen på utbildningen, till exempel matematikintroduktion, räkneövningar och introduktion till Matlab. Introduktionskurserna ger dig en bra inblick i hur det är att studera på högskola. 

I TimeEdit kan du söka fram ditt schema och se vilka introduktionskurser som finns på ditt program.

Mottagningen pågår samtidigt

Tillsammans med Chalmers arrangerar Studentkårens Mottagningskommitté (MK), Mottagningen. Det är vårt gemensamma sätt att välkomna alla nya studenter och hjälpa dig in i livet på Chalmers. Du ingår i en faddergrupp och får faddrar som guidar dig i din nya tillvaro och hjälper till med det mesta. 

Mottagningen och utbildningsprogrammens introduktionsveckor pågår parallellt de första två veckorna.

​​​​​​​​​​​​​Vi önskar dig en härlig m​ottagning och återigen – varmt välkommen till Chalmers!​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Sidansvarig Publicerad: må 03 okt 2022.