Introduktionsveckor och mottagningen

Den första tiden som Chalmersstudent är speciell. 

”En jätteupplevelse!”
”Intensivt, men hur roligt som helst"
”Bästa veckorna i mitt liv” 

Så beskriver några tidigare studenter mottagningen.

Studentkårens Mottagningskommitté, är den studentgrupp som gör mottagningen så bra som möjligt.


Film från första dagen på Chalmers (Vimeo)


Första veckorna: Studieförberedande introduktionsveckor och mottagningen

De två veckorna mellan uppropet och terminsstart kallas introduktionsveckor och finns på de flesta av Chalmers utbildningsprogram. Introduktionsveckorna ska ge dig goda förutsättningar för att klara studierna på ett bra sätt och innehåller schemlagda introduktionskurser i ämnen som är viktiga på utbildningen. Närvaro är inte obligatoriskt, men det är bra att vara med.


Mottagningen och utbildningsprogrammens introduktionsveckor pågår parallellt de första två veckorna. Men mottagningen innehåller också studieförberedande  aktiviteter, till exempel studieteknik. Du kan byta en sovmorgon mot mattefrukost eller vara med på olika pluggdagar.


Lära känna skolan och få vänner

Chalmers studenter arrangerar Mottagningen, det är deras sätt att välkomna alla nya studenter och hjälpa er in i livet på Chalmers. Att delta i mottagningen är frivilligt, men rekommenderas varmt.

Mottagningen är ett tillfälle att få nya vänner, lära känna  studiekompisarna, kick-starta studierna och bli hemmastadd, samtidigt som du har kul. Du ingår i en faddergrupp och får faddrar som guidar dig i din nya tillvaro och hjälper till med det mesta. Många nya studenter är också nyblivna göteborgare, vilket gör stadsrundvandringar och utflykter till uppskattade inslag.


Mottagningen har ett brett utbud av arrangemang med allt ifrån studiekvällar och hajkar i naturen till kalas och middagar med alla möjliga och omöjliga teman. Några veckor in på terminen, efter den högtidliga finalmiddagen kan du stolt titulera dig ”Nymble”. Då har du inte bara haft en rolig tid, utan också träffat nya bekantskaper som kan bli vänner för livet.

Publicerad: on 27 maj 2015. Ändrad: må 14 maj 2018