Introduktionsveckor och mottagningen

Den första tiden som Chalmersstudent är speciell. 

”En jätteupplevelse!”
”Intensivt, men hur roligt som helst"
”Bästa veckorna i mitt liv” 

Så beskriver några tidigare studenter mottagningen.

Studentkårens Mottagningskommitté, är den studentgrupp som gör mottagningen så bra som möjligt.


Film från första dagen på Chalmers (Vimeo)


Studieförberedande introduktionsveckor 

Mellan första dagen den 18 augusti 2020 och terminsstarten 31 augusti 2020 har de flesta utbildningarna introduktionsveckor. Introduktionsveckorna innehåller schemalagda introduktionskurser i viktiga ämnen på utbildningen, till exempel matematikintroduktion, räkneövningar och introduktion till Matlab. Introduktionskurserna ger dig en bra inblick i hur det är att studera på högskola och du lär känna dina nya klasskamrater. Närvaro på introduktionsveckorna är inte obligatorisk, men rekommenderas.
I TimeEdit kan du söka fram ditt schema och se vilka introduktionskurser som finns på ditt program.
TimeEdit

Mottagningen pågår samtidigt

Chalmers studenter arrangerar Mottagningen, det är deras sätt att välkomna alla nya studenter och hjälpa er in i livet på Chalmers. Att delta i mottagningen är frivilligt och rekommenderas varmt.

Mottagningen är ett tillfälle att få nya vänner, lära känna studiekompisarna, kick-starta studierna och bli hemmastadd, samtidigt som du har kul. Du ingår i en faddergrupp och får faddrar som guidar dig i din nya tillvaro och hjälper till med det mesta. Många nya studenter är också nyblivna göteborgare, vilket gör stadsrundvandringar och utflykter till uppskattade inslag.

Mottagningen har ett brett utbud av arrangemang med allt ifrån studiekvällar och hajkar i naturen till kalas och middagar med alla möjliga och omöjliga teman. Några veckor in på terminen, efter den högtidliga finalmiddagen kan du stolt titulera dig ”Nymble”. Då har du inte bara haft en rolig tid, utan också träffat nya bekantskaper som kan bli vänner för livet.

Mottagningen och utbildningsprogrammens introduktionsveckor pågår parallellt de första två veckorna. Mottagningen innehåller också studieförberedande aktiviteter, till exempel föreläsningen i studieteknik – Plugga smart på Chalmers.

 ​

Publicerad: fr 08 maj 2020.