Mottagning 2020

Denna sida gäller för höstterminen 2020. Den kommer inom kort att uppdateras inför höstterminen 2021. 

Välkommen till Chalmers och vägen till ditt framtida yrke!

I år gör den pågående pandemin att vi inte kan träffas på samma sätt som vi brukar och egentligen skulle vilja. Men du ska veta att du är både efterlängtad och välkommen till oss, och vi gör allt vi kan för att du ska känna det!

Den 18 augusti drar mottagnings- och introduktionsveckorna igång. Under några veckor fram till terminsstart den 31 augusti får du möjlighet att träffa dina nya studiekamrater genom Mottagningen, som arrangeras av Chalmers studentkår. Då får du också en introduktion till ditt program och en repetition i viktiga ämnen som bland annat matematik. På sidan Ny student på Chalmers​ har vi samlat praktisk information om vad du behöver göra innan terminen drar igång – till exempel att registrera dig på dina kurser.

Men för att, enligt stolt tradition, få en gemensam start på mottagningen, har vi skapat den här sidan.
Här ovanför hälsar vicerektor välkommen och du hittar även välkomstfilmen från Kåren och rektor på sidan. Missa heller inte hälsningen från den tidigare Chalmersstudenten Britta Burreau, som berättar om hur en utbildning på Chalmers kan öppna möjligheter till ett spännande yrkesliv!

För att du ska komma igång med dina studier på bästa sätt, har vi dessutom satt ihop ett studieteknikpaket, och för att du ska lära känna området tar Cornelia dig med på en campusvandring till några platser som du bör känna till.

Hoppas att du får en underbar mottagning och återigen – varmt välkommen till Chalmers!
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Sidansvarig Publicerad: on 07 apr 2021.