Introduktionsveckor och mottagning hösten 2022


​​

Första dagen den 16 augusti samlas vi på Götaplatsen!

Första dagen, 16 augusti klockan 08.30, är det samling på Götaplatsen. Efter en festlig välkomstceremoni tågar alla tillsammans upp till Chalmers campus.
För att få uppdaterad information om hur Första dagen och schema under mottagningsveckorna kommer se ut för dig, hänvisar vi till Nollkommittén som anordnar mottagningen på din sektion.
Hitta din sektion​​ (info och schema är under uppdatering inför HT2022) ​
 
OBS!
Ovan gäller ej studenter på Tekniskt basår, läs mer i länkarna nedan vad som gäller för dig under Första dagen.

Studieförberedande introduktionsveckor

Mellan Första dagen den 16 augusti 2022 och terminsstarten 29 augusti 2022 har de flesta utbildningarna introduktionsveckor. Introduktionsveckorna innehåller schemalagda introduktionskurser i viktiga ämnen på utbildningen, till exempel matematikintroduktion, räkneövningar och introduktion till Matlab. 

Introduktionskurserna ger dig en bra inblick i hur det är att studera på högskola och du lär känna dina nya klasskamrater. Det är inte obligatorisk närvaro på introduktionsveckorna, men det rekommenderas varmt.

I TimeEdit kan du söka fram ditt schema och se vilka introduktionskurser som finns på ditt program.

Mottagningen pågår samtidigt

Tillsammans med Chalmers arrangerar Studentkårens Mottagningskommitté, MK, Mottagningen. Det är vårt gemensamma sätt att välkomna alla nya studenter och hjälpa er in i livet på Chalmers. Att delta i mottagningen är frivilligt och rekommenderas varmt. Mottagningen är ett tillfälle att få nya vänner, lära känna studiekompisarna, kick-starta studierna och bli hemmastadd, samtidigt som du har kul. Du ingår i en faddergrupp och får faddrar som guidar dig i din nya tillvaro och hjälper till med det mesta. 

Mottagningen och utbildningsprogrammens introduktionsveckor pågår parallellt de första två veckorna.


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Sidansvarig Publicerad: ti 09 aug 2022.