Du som är antagen till ett masterprogram

Obligatorisk programregistrering 9 - 30 augusti 2021​

Chalmers tillämpar obligatorisk registrering för att behålla den plats du erbjudits på ett program.
Du själv registrerar dig i Ladok på
alla kurser som är öppna för registrering inklusive alternativet Obligatorisk programregistrering med koden CTH200. Detta är ett krav för att du ska anses ha påbörjat studierna och är ett av villkoren för att ta din utbildningsplats i anspråk (föreskriften med fullständiga villkor finns nedan). Detta moment kontrolleras av Chalmers antagning.
Innehav av Chalmerskonto (CID) eller ett passerkort (kårkort) ersätter inte kravet på obligatorisk programregistrering i tid.

Fullständiga registreringsinstruktioner samt information om mottagning och introduktionsveckor hittar du på Studentportalens engelska sidor under rubriken Incoming student.

Obligatorisk programregistrering med koden CTH200 utgör 0,0 HP och den är enbart öppen för registrering innan läsårsstarten enligt fastställda datum. Den påverkar inte en ansökan om studiemedel eller lån hos CSN.

Följ instruktionerna på sidan Incoming student

Ta din utbildningsplats i anspråk

För att behålla din plats gäller följande villkor under hela termin 1 samt termin 2. Läs noga igenom föreskriften som det finns en länk till nedan. Det är ditt ansvar som student att själv kontakta din studievägledare om de uppstår några  omständigheter som kan innebära att du inte uppfyller samtliga villkor.
Föreskrift för att ta din utbildningsplats i anspråk​

​Styrdokument för grundutbildning

Chalmers studenter omfattas av rättigheter och skyldigheter, på Studentportalen finns regler som rör studiemiljö, fusk, jämlikhet och krav på information på följande sida.​

Chalmerister som ska på utbytesstudier utomlands

Du som erbjudits en plats på ett utbytesprogram (Nordtek, WorldWide, Unitech, Erasmus, Terzio) måste komma ihåg att också tacka ja till masterprogrammet via Mina sidor på antagning.se.
Du ska registrera dig på ditt utbyte i Student-Ladok.
Har du fler frågor om utbytesstudierna, kontakta Chalmers International Mobility (CIM). 

Lämna återbud

Om du har blivit antagen, eller reservplacerad på ett program eller en kurs, men inte längre är intresserad av platsen är det viktigt att du lämnar återbud. På så sätt kan en annan sökande få platsen.
picture on Geniknölen
​​​​​​

Sidansvarig Publicerad: on 31 mar 2021.