Du som är antagen till grundutbildningsprogram eller Sjöbefäl klass VII

Kom ihåg att tacka ja senast 27 juli

Kom ihåg att tacka ja senast 27 juli 2018 på dina sidor på antagning.se för att behålla erbjuden plats på Chalmers! Det gäller också dig som står som reserv. Antagningsbeskedet publiceras på Dina sidor på antagning.se 12 juli 2018.

 

Obligatorisk registrering

Mellan den 2 och 21 augusti ska du själv registrera dig på de kurser du ska läsa i den första läsperioden (vanligtvis två kurser). Detta gör du genom att logga in här​.

Du ska logga in med ditt personnummer som användarnamn och lösenordet är samma som du har för antagning.se. Där ska du inte välja Chalmers som lärosäte. I sökrutan skriver du istället www.antagning.se. 

Registrera dig på varje kurs du ser under Aktuell utbildning > Kommande. Observera att du bara kan registrera dig på kurser i läsperiod 1.

Om du inte har registrerat dig i tid förlorar du din plats på programmet. Bilden nedan visar hur det ser ut när du har registrerat dig.

skärmdump från nya LadokFörsta dagen, tisdag 21 augusti 2018 kl. 08.30

Den 21 augusti klockan 08.30 samlar Studentkåren alla nya grundutbildningsstudenter på Götaplatsen mitt i Göteborg. Där finns även de gamla studenterna på plats som ingår i nollkommittéerna. Dessa studenter kommer att ta hand om dig under din första tid på Chalmers. Efter samlingen på Götaplatsen går alla gemensamt till campus Johanneberg, där högskolan och studentkåren hälsar dig välkommen.
 
Hämta ut ditt datorkonto
Under dagen ska du hämta ut ditt datorkonto och ditt kårkort (som också är ditt passerkort). Tid och plats för när ditt program ska hämta datorkonto hittar du via länken nedan. Kom ihåg att ta med giltig legitimation.

Studiestart & schema
Studiestarten med lektioner börjar måndagen den 3 september och det är från detta datum du kan ansöka om studiemedel från CSN. 


* Ta din plats i anspråk

För att du ska anses ha tagit din plats i anspråk ska du vara en aktiv student från och med första terminen.Ansöka om anstånd, uppskov eller lämna återbud

Läs hur du söker anstånd och uppskov från studiernas påbörjande

Lämna återbud
Om du har blivit antagen, eller reservplacerad på ett program eller en kurs men inte längre är intresserad av platsen är det viktigt att du lämnar återbud. På så sätt kan en annan sökande få platsen.


 

Foto från samlingen med nya studenter utanför Kårhuset

​​

Publicerad: on 16 sep 2009. Ändrad: to 16 aug 2018