Du som är antagen till tekniskt basår

Kom ihåg att tacka ja senast 27 juli

Kom ihåg att tacka ja senast 27 juli 2018 på dina sidor på antagning.se för att behålla erbjuden plats på Chalmers! Det gäller också dig som står som reserv. Antagningsbeskedet publiceras på Dina sidor på antagning.se 12 juli 2018.


Obligatorisk registrering

Mellan den 2 och 21 augusti ska du själv registrera dig på de kurser du ska läsa i den första läsperioden (vanligtvis två kurser). Detta gör du genom att logga in här.

Du ska logga in med ditt personnummer som användarnamn och lösenordet är samma som du har för antagning.se. Där ska du inte välja Chalmers som lärosäte. I sökrutan skriver du istället www.antagning.se. 

Registrera dig på varje kurs du ser under Aktuell utbildning > Kommande.

Om du inte har registrerat dig i tid förlorar du din plats på programmet. Bilden nedan visar hur det ser ut när du har registrerat dig.

sskärmdump från nya LadokFörsta dagen 21 augusti 2018 kl 09.00

Den 21 augusti kl. 09.00Campus Lindholmen samlas du med ditt program och får en introduktion till basåret. Här kommer du att bli omhändertagen av studenter i tekniskt basårs kårförening (TBK) som under dina första fyra veckor på programmet arrangerar många aktiviteter. Du kommer också att få information om dina första två veckor på programmet som innehåller förberedande studier samt informationsträffar.
Hämta ut ditt datorkonto
Mellan klockan 11.00 - 12.00 ska du hämta ut ditt datorkonto och ditt kårkort (som också är ett passerkort) i sal 129/130 i hus Svea. Ta med giltig legitimation.


Studiestart & schema
Studiestarten med lektioner börjar måndagen den 3 september och det är från detta datum du kan ansöka om studiemedel från CSN. 


* Ta din plats i anspråk

För att du ska anses ha tagit din plats i anspråk ska du vara en aktiv student från och med första terminen.Ansöka om anstånd, uppskov eller lämna återbud
Läs hur du söker anstånd och uppskov från studiernas påbörjande

Lämna återbud
Om du har blivit antagen, eller reservplacerad på ett program eller en kurs men inte längre är intresserad av platsen är det viktigt att du lämnar återbud. På så sätt kan en annan sökande få platsen.

 


Publicerad: må 23 apr 2012. Ändrad: to 16 aug 2018