Mottagning på teknologgården

Praktisk information till dig som är ny på Chalmers

Vad roligt att du hittat till den här sidan! Nedan har vi sammanställt praktisk information om saker som det kan vara bra att ha koll på.

Så fungerar kårkortet/passerkortet

För dig som är antagen till ett program eller kurser om mer än 7,5 hp är det obligatoriskt att vara medlem i Chalmers studentkår för att få tillträde till lokaler, ta del av undervisning och skriva tentor. När du blivit medlem får du ett kårkort vilket också fungerar som ditt passerkort. Du måste aktivera ditt passerkort genom att sätta en PIN-kod via MyAccount-portalen, innan det börjar fungera. Du som är antagen till max 7,5 hp omfattas inte av kårobligatoriet. 
Sätt din PIN-kod via MyAccount​

Hitta till och på Campus

Chalmers har två campus i centrala Göteborg, campus Lindholmen och campus Johanneberg, med bra kommunikationer mellan campusområdena. Att cykla går också fint. 
Campusområden
Med appen Campus Map navigerar du lätt på båda campus. I appen finns information om undervisningslokaler, institutioner, schema med mera.
Campus Map​

Bostad i Göteborg

Vill du veta mer om vilka bostadsmöjligheter som finns i Göteborg och Göteborgsregionen så är det denna sida du ska kika på. 

Försäkringar

På Chalmers är du bl.a. försäkrad under skoltiden. Här finner du mer information om försäkringar för dig som student på Chalmers.

Kurslitteratur

Varje kurs har en kursplan med information om kursen, bland annat vilken kurslitteratur som ingår.

Studie- och arbetsmiljö

Chalmers arbetar för att du som student ska ha en god arbetsmiljö, få förutsättningar till att må bra i studierna, både fysiskt, psykiskt och socialt. 

Studenthälsovård

Om du vill veta mer om stress och studenthälsovård så hittar du informationen här.

Sidansvarig Publicerad: fr 29 apr 2022.