Välkommen till oss på ChalmersStort grattis till din plats hos oss. Vi hoppas att du ska trivas. Nedan har vi sammanställt viktig information som du behöver för att komma igång med din studietid på bästa sätt. 

OBS!
Du som ska börja på ett masterprogram hittar aktuell information inför studiestarten på vår engelska sida.​

Checklista – att göra innan dina studier startar

1. Läs ditt antagningsbesked på antagning.se 

När ditt antagningsbesked har publicerats på ditt konto på antagning.se ska du läsa igenom det och följa instruktionerna. När du tackar ja, var noga med att kontrollera att ditt ja-svar har registrerats. Du kommer då få ett bekräftelsemail från antagning.se. 
Antagning.se​

2. Obligatorisk digital registrering
Registrera dig i tid, annars förlorar du din plats. Leta upp din studentkategori i menyn för vidare instruktioner för just dig. 
Du som är antagen till en utbildning

Glöm inte att du ska registrera dig på samtliga kurser som är öppna för registrering. Du gör detta via Ladok.
Introduktion av Ladok för studenter (videoguide)​​

3. Datorkonto och Chalmers-ID (CID)

När du börjar på Chalmers får du ett datorkonto, som kallas "CID" (Chalmers ID). Du hämtar själv ut ditt CID och ställer in ditt Chalmers-lösenord via MyAccount-portalen.
Du kan tidigast hämta ut ditt konto den 8 augusti. (OBS! Detta gäller endast för dig som är antagen till ett program höstterminen 2022).

För att logga in i MyAccount-portalen kan du använda din identitet från antagning.se och eduID.
Aktivera ditt CID i god tid. Om du behöver skaffa ett eduID kan det ta några dagar.
Tänk på att det kan ta en stund efter det att du har registrerat dig (se punkt 2 ovan "Obligatorisk registrering") innan dina uppgifter har förts över till MyAccount-portalen. Om du får ett felmeddelande, vänta några timmar och försök igen!
MyAccount​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

4. Delta i introduktionsveckorna och mottagningen

För dig som är antagen till ett program anordnar Chalmers tillsammans med Studentkåren introduktionsveckor och roliga mottagningsaktiviteter. Dessa veckor är frivilliga, men rekommenderas varmt.
Chalmers mottagning av nya studenter hösten 2022

​​​​​​​​​​​​

Sidansvarig Publicerad: to 23 jun 2022.