Välkommen till Chalmers och Göteborg!
Stort grattis till din plats hos oss. Vi hoppas att du ska trivas. Nedan har vi sammanställt viktig information som du behöver för att komma igång med din studietid på bästa sätt. 

Att göra innan dina studier startar

1. Läs ditt antagningsbesked på antagning.se 

När du får ditt antagningsbesked går du in på antagning.se. Läs och följ instruktionerna. När du tackar ja, var noga med att kontrollera att ditt ja-svar har registrerats. Du kommer då få ett bekräftelsemail från antagning.se. 

2. Obligatorisk digital registrering

Registrera dig i tid, annars förlorar du din plats. Leta upp din studentkategori för vidare instruktioner för just dig. 

3. Datorkonto och Chalmers-ID (CID)

När du börjar på Chalmers får du ett datorkonto, som vi kallar för "CID" (Chalmers ID). Du hämtar själv ut ditt CID och ställer in ditt Chalmers-lösenord via MyAccount-portalen. För att logga in kan du använda din identitet från bland annat antagning.se och eduID. Aktivera gärna ditt CID i god tid, om du behöver skaffa ett eduID kan det ta några dagar. Tänk på att det kan ta en stund efter att du har registrerat dig innan MyAccount fungerar, så om du får ett felmeddelande, vänta några timmar och försök igen!

4. Registrera dig på dina kurser

Du behöver själv registrera dig på dina kurser. Du gör detta via Ladok.

5. Delta i mottagningen och introduktionsveckorna

För dig som är antagen till ett program anordnar Chalmers tillsammans med Studentkåren några introduktionsveckor och roliga mottagningsaktiviteter.
Mottagningen och introduktionsveckor på Chalmers​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Sidansvarig Publicerad: fr 08 okt 2021.