Kursval inför höstterminen 2017

Om du ska läsa valbara kurser höstterminen 2017 gör du ditt kursval i tjänsten Kursval och terminsregistrering i Studentportalen. Följ instruktionerna nedan.

Viktiga datum för kursvalet

4 april - Kursvalet öppnar inför höstterminen 2017.  Kontrollera att du är behörig att läsa kursen.
2 maj - Sista dag för val av kurser 
7 augusti - Kursvalet öppnar för sen anmälan (nu kan du även ta bort kurser från ditt kursval)
14 augusti - Terminsregistreringen öppnar. Först när du har terminsregistrerat dig blir du registrerad på dina kurser.
4 september  - sista dag för sen anmälan till kurs.
4 september - sista dag för terminsregistrering.  Först när du har terminsregistrerat dig blir du registrerad på dina kurser.

Välja kurser inför vårterminen 2017

Du gör ditt val i tjänsten Kursval och terminsregistrering. Inför ditt val kan du planera vilka kurser du ska välja genom att titta i blockschemat för att se i vilket block kursen ligger. Du som vill läsa kurser utanför din programplan ska i första hand välja dessa kurser i tjänsten Kursval och terminsregistrering under lägg till kurs. I andra hand väljer du att fylla i formuläret Kursval - höstterminen 2017 , under perioden 4 april till 2 maj.

Behörig till kursen?

Du ansvarar själv för att du har rätt behörighet och förkunskaper till kurserna. Vissa kurser blir snabbt fulltecknade och en del kurser är bara tillgängliga för vissa program. Information om behörighetskrav till kurserna hittar du på sidan Sök i kursutbudet. Är kursen fulltecknad eller inte tillgänglig för ditt program får du ett meddelande om det.

Sista dag för val av kurser

2 maj, kl 23.59 stänger kursvalet. Efter detta görs ett urval på alla sökande till kurserna. Du kan då få svar på om de kurser som du önskat blivit godkända eller ej. Får du en önskad kurs godkänd läggs kursen till automatiskt och du får ett mejl om att kursen är tillagd. Om dina sammanlagda kursval överstiger ditt vals maxgräns får du ett mejl om att du måste ta bort en av dina valda kurser för att lägga till önskad kurs, detta gör du i tjänsten Kursval och terminsregistrering.

Kursvalet öppnar för sen anmälan

7 augusti öppnar kurser för sen anmälan. Detta sker dock efter att första urvalet är gjort så det är möjligt att kurserna som du vill välja redan är fullbelagda. Under den här perioden kan du logga in i tjänsten Kursval och terminsregistrering och ändra ditt kursval genom att lägga till eller ta bort kurser. Om du inte kan använda tjänsten fyller du i formuläret Sen anmälan till kurs. Sista dag för sen anmälan är 4 september.
Mellan den 14 augusti - 4 september ska du bekräfta ditt kursval i tjänsten Kursval och terminsregistrering. Under denna period är det även möjligt att ändra ditt kursval innan du gör terminsregistreringen. Behöver du hjälp med att justera ditt kursval, använd formuläret Sen anmälan till kurs
 
Du blir registrerad på dina kurser i samband med att du terminsregistrerar dig på höstterminen. Du kan se dina val i tjänsten Se kursval och registrerade kurser. Notera att du har en kolumn över vilka kurser du har valt och en kolumn över vilka kurser du har blivit registrerad på. Heltidsstudier motsvarar 30 hp per termin.

MTS-obligatorium för civilingenjörer

MTS står för Människa, teknik, samhälle. Chalmers har ett MTS-obligatorium som innebär att du måste läsa en MTS-kurs på 7,5 hp för att få en civilingenjörsexamen.
Om du vill välja en MTS-kurs ska du i första hand välja den i tjänsten Kursval och terminsregistrering under rubriken MTS-kurser. I andra hand väljer du att fylla i formuläret Kursval.

Engelskkurser

Om du vill läsa engelskkurser så erbjuder Chalmers detta. Här hittar du information om vilka kurser som finns.
Om du vill välja en kurs i engelska använder du formuläret Kursval.
 

Publicerad: fr 26 okt 2012. Ändrad: må 14 aug 2017