Kursval inför höstterminen 2018

Viktiga datum för kursvalet

10 april - Kursvalet öppnar
2 maj - Sista dag för val av kurser 
13 augusti - Kursvalet öppnar för sen anmälan
20 augusti - Kursregistreringen för läsperiod 1 och 2 öppnar.
10 september  - Sista dag för sen anmälan till kurs.
10 september - Sista dag att registrera dig på dina kurser i läsperiod 1 och 2.

Välj kurser till höstterminen 2018

Om du ska läsa valbara kurser höstterminen 2018 väljer du kurser i tjänsten Välj kurser. Du som vill läsa kurser utanför din programplan ska i första hand välja dessa kurser i tjänsten Välj kurser under lägg till kurs. I andra hand fyller du i formuläret Kursval.

Behörig till kursen?

Du ansvarar själv för att du är behörig och har rätt förkunskaper. Vissa kurser blir snabbt fulltecknade och en del kurser är bara tillgängliga för vissa program. Behörighetskraven hittar du i Sök i kursutbudet. Är kursen fulltecknad eller inte tillgänglig för ditt program får du ett mejl om det. En hjälp för att planera vilka kurser du ska välja är blockschemat där du ser i vilket block kursen ligger.

Sista dag för val av kurser

2 maj, kl 23.59 stänger kursvalet. Därefter görs ett urval bland alla sökande. Får du en önskad kurs godkänd läggs den till automatiskt och du får ett mejl om det. Om dina sammanlagda kursval överstiger maxgränsen får du ett mejl om att ta bort en vald kurs, för att lägga till en önskad kurs, detta gör du i tjänsten Välj kurser.


Kursvalet öppnar för sen anmälan

Mellan 13 augusti-10 september kan du lägga till eller ta bort kurser i tjänsten Välj kurser. Om du inte kan använda tjänsten fyller du i formuläret Kursval. Observera att första urvalet är gjort och många kurser har blivit fulltecknade.

Registrera dig på kurserna i läsperiod 1 och 2

Mellan 20 augusti och 10 september ska du registrera dig på dina kurser i läsperiod 1 och 2. Innan du registrerar dig på dina kurser kan du ändra ditt kursval, använd i så fall tjänsten Välj kurser. Om du inte kan använda tjänsten fyller du i formuläret Kursval.

MTS-kurs

MTS står för Människa, teknik, samhälle. Chalmers har ett MTS-obligatorium som innebär att du måste läsa en MTS-kurs på 7,5 hp för att få en civilingenjörsexamen. Vill du välja en MTS-kurs använd tjänsten Välj kurser. Kan du inte använda tjänsten fyller du i formuläret Kursval.
 

Publicerad: fr 26 okt 2012. Ändrad: må 09 apr 2018