Kursval inför höstterminen 2020

Viktiga datum för kursvalet

7 april - Kursvalet öppnar
28 april - Sista dag för val av kurser
10 augusti - Kursvalet öppnar för sent kursbyte
17 augusti - Kursregistreringen för läsperiod 1 och 2 öppnar.
7 september - Sista dag för sent kursbyte och sista dag att registrera sig på kurser i läsperiod 1
9 november - Sista dag för sent kursbyte och sista dag att registrera sig på kurser i läsperiod 2.

Välj kurser till höstterminen 2020

Om du ska läsa valbara kurser väljer du kurser i tjänsten Välj kurser. Vill du läsa kurser som inte ingår i din programplan ska du i första hand välja dessa kurser i tjänsten Välj kurser under lägg till kurs. I andra hand fyller du i formuläret Kursval, som du hittar på samma sida som tjänsten ovan.

Behörig till kursen?

Du ansvarar själv för att du är behörig och har rätt förkunskaper. Vissa kurser blir snabbt fulltecknade och en del kurser är bara tillgängliga för vissa program. Behörighetskraven hittar du i Sök i kursutbudet. Är kursen fulltecknad eller inte tillgänglig för ditt program får du ett mejl om det. En hjälp för att planera vilka kurser du kan välja är blockschemat där du ser i vilket block kursen ligger.

Sista dag för val av kurser

28 april, kl 23.59 stänger kursvalet. Därefter görs ett urval bland alla sökande. Får du en önskad kurs godkänd läggs den till automatiskt och du får ett mejl om det. Om dina sammanlagda kursval överstiger maxgränsen får du ett mejl om att ta bort en vald kurs, detta gör du i tjänsten Välj kurser.


Prioritering vid urval till platsbegränsade kurser

För platsbegränsade kurser görs ett urval. I beslutet nedan kan du läsa i vilken ordning olika urvalsgrupper prioriteras.

Kursvalet öppet för sent kursbyte

Mellan 10 augusti - 7 september (läsperiod 1) och 10 augusti och 9 november (läsperiod 2)  kan du lägga till eller ta bort kurser i tjänsten Välj kurser. Om du inte kan använda tjänsten fyller du i formuläret Kursval, som du hittar på samma sida som tjänsten ovan. Observera att första urvalet är gjort och många kurser kan vara fulltecknade.

Registrera dig på kurserna i läsperiod 1 och 2

Mellan 17 augusti - 7 september (läsperiod 1) och 17 augusti - 9 november (läsperiod 2) registrerar du dig på dina kurser i läsperiod 1 och 2. Innan du registrerar dig kan du ändra ditt kursval, använd i så fall tjänsten Välj kurser. Om du inte kan använda tjänsten fyller du i formuläret Kursval, som du hittar på samma sida som tjänsten ovan.

MTS-kurs

MTS står för Människa, teknik, samhälle. Chalmers har ett MTS-obligatorium som innebär att du måste läsa en MTS-kurs på 7,5 hp för att få en civilingenjörsexamen. Vill du välja en MTS-kurs använd tjänsten Välj kurser. Kan du inte använda tjänsten fyller du i formuläret Kursval, som du hittar på samma sida som tjänsten ovan.
  ​
 ​

Publicerad: ti 07 apr 2020.