Kursval inför höstterminen 2018

Om du ska läsa valbara kurser höstterminen 2018 väljer du kurser i tjänsten Kursval och terminsregistrering. Följ instruktionerna nedan. OBS! Informationen på sidan uppdateras för närvarande.

Viktiga datum för kursvalet

10 april - Kursvalet öppnar
2 maj - Sista dag för val av kurser 
13 augusti - Kursvalet öppnar för sen anmälan
XX augusti - Kursregistreringen för läsperiod 1 öppnar.
10 september  - Sista dag för sen anmälan till kurs
xx september - Sista dag att registrera dig på dina kurser i läsperiod 1.

Välja kurser till höstterminen 2018

Du väljer kurser i tjänsten Kursval och terminsregistrering. En hjälp för att planera vilka kurser du ska välja är blockschemat där du ser i vilket block kursen ligger. Du som vill läsa kurser utanför din programplan ska i första hand välja dessa kurser i tjänsten Kursval och terminsregistrering under lägg till kurs. I andra hand fyller du i formuläret Kursval.

Behörig till kursen?

Du ansvarar själv för att du är behörig och har rätt förkunskaper. Vissa kurser blir snabbt fulltecknade och en del kurser är bara tillgängliga för vissa program. Behörighetskraven hittar du i Sök i kursutbudet. Är kursen fulltecknad eller inte tillgänglig för ditt program får du ett mejl om det.

Sista dag för val av kurser

2 maj, kl 23.59 stänger kursvalet. Därefter görs ett urval bland alla sökande. Får du en önskad kurs godkänd läggs den till automatiskt och du får ett mejl om det. Om dina sammanlagda kursval överstiger maxgränsen får du ett mejl om att ta bort en vald kurs, för att lägga till en önskad kurs, detta gör du i tjänsten Kursval och terminsregistrering.

Kursvalet öppnar för sen anmälan

Mellan 13 augusti-10 september kan du lägga till eller ta bort kurser i tjänsten Kursval och terminsregistrering. Om du inte kan använda tjänsten fyller du i formuläret Kursval. Observera att första urvalet är gjort och många kurser har blivit fulltecknade.

Kursregistrering

Mellan XX-XX augusti ska du registrera dig på dina kurser i läsperiod 1 i tjänsten Kursval och terminsregistrering. Denna period kan du ändra ditt kursval före terminsregistreringen. Behöver du justera ditt kursval, använd formuläret Kursval
 
Du blir registrerad på dina kurser när du terminsregistrerar dig för vårterminen. Du kan se dina val i tjänsten Se kursval och registrerade kurser. Notera att en kolumn visar kurser du har valt och en kolumn visar kurser du är registrerad på.

MTS-obligatorium för civilingenjörer

MTS står för Människa, teknik, samhälle. Chalmers har ett MTS-obligatorium som innebär att du måste läsa en MTS-kurs på 7,5 hp för att få en civilingenjörsexamen.
Vill du välja en MTS-kurs använd tjänsten Kursval och terminsregistrering under rubriken MTS-kurser. I andra hand använd formuläret Kursval.

Kurser i engelska

Vill du läsa en kurs i engelska använd formuläret Kursval.
 

Publicerad: fr 26 okt 2012. Ändrad: må 19 mar 2018