Besked om projekttilldelning

Tilldelningen av projekt börjar när valet är avslutat. Det spelar alltså ingen roll när du väljer för din chans att få ett visst projekt, bara du gör det i tid.

Besked om projekttilldelning publiceras den 7 december i tjänsten Välj kandidatarbete på Min startsida.

Så här går tilldelningen av projekt till

Alla placeras så långt det går på projektet de valt i första hand. Om för många studenter har valt ett visst projekt går platserna till de som har uppnått flest poäng inom programmets tre första år. De som inte får sitt förstahandsval flyttas till sitt andrahandsval tills alla studenter har fördelats på sökta projekt. En student som valt ett projekt i första hand är inte garanterad plats i projektet, eftersom platsen kan gå till en student med högre poäng, även om den andra studenten har valt projektet med lägre prioritet. Har flera studenter samma poäng används lottning. 

De som har valt projekt sent, tilldelas projekt efter de som har valt i tid.

På grund av fler sökande än platser kan någon bli utan projektplats. Den studenten erbjuds i så fall plats i projekt med lediga platser som är godkända för studentens program. Studenterna kontaktas via sin studentmail av samordnaren för kandidatarbetsvalet. Tilldelningen av platserna sker enligt "först till kvarn"-principen. De som inte svarar på erbjudandet inom angiven tid, tilldelas inte någon projektplats.​​​

Sidansvarig Publicerad: ti 16 aug 2022.