Examen och utbildningsbevis för sjöfartsutbildningar

Examensenheten eller M2?

Examensenheten hanterar examen och utbildningsbevis för dig som läst till något av följande: 
Examen:
  • Sjöingenjör
  • Sjökapten
Utbildningsbevis:
  • Fartygseltekniker (ETO)
  • Maskinbefäl klass V
  • Maskinbefäl klass VII
  • Fartygsbefäl klass V
  • Fartygsbefäl klass VII
Dessa ansöker du om här:

För andra klasser eller behörigheter kontaktas institutionen för Mekanik och maritima vetenskaper, studentadm.m2@chalmers.se. ETO rapporteras automatiskt vid ansökan om Sjöingenjörsexamen om färdigläst, men det krävs en ansökan för inrapportering av övriga examen eller utbildningsbevis. Ansök under Min startsida/Mina resultat och intyg när du är inloggad på Studentportalen.

Din utbildning rapporteras direkt till Transportstyrelsen

Från och med 1 april 2016 lägger en handläggare på Examen in din utbildning på Mina sidor för sjömän (Sjömanswebben) hos Transportstyrelsen. Detta görs efter att du har ansökt om examen/utbildningsbevis . Du behöver alltså inte skicka några papper till Transportstyrelsen för att verifiera din utbildning om du fått din examen eller utbildningsbevis utfärdat efter april 2016. Vill du kontrollera att din utbildning har rapporterats, så loggar du in på Mina sidor för sjömän (Sjömanswebben).

Utbildningsbevis ses på Sjömanswebben

Utfärdade utbildningsbevis skrivs inte längre ut på papper och skickas från Chalmers. Ett utdrag från Sjömanswebben, som du själv kan skriva ut, räcker oftast för att verifiera din utbildning. Får du problem att verifiera din utbildning kan du höra av dig till Examen, examen@chalmers.se. Vid kontakt med Examen skriv för- och efternamn, personnummer och program i mejlet.
 

Sidansvarig Publicerad: to 09 sep 2021.