Aktuellt om covid-19

På den här sidan hittar du aktuell information relaterat till covid-19 som kan vara till nytta för dig som studerar på Chalmers.
 
 

Uppdaterat 11 april 2022

Covid-19 klassas sedan den 1 april inte längre som en allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom. Det innebär att undervisning bedrivs på campus, de undervisningsmoment som är digitala är det av pedagogiska skäl. 

Som student behöver du inte längre anmäla till högskolan om du är smittad av covid-19. Stanna istället som vid all sjukdom hemma tills du känner dig frisk och återvänd därefter till campus och undervisningen. 

Vaccination

I dagsläget rekommenderar svenska myndigheter tre doser av vaccinet mot covid-19 till alla över 18 år. Vaccinationen är gratis.
Läs mer om vaccinering, tider och hur du bokar​

Studieresor utomlands

Fortfarande råder i vissa länder restriktioner med anledning av pandemin, vilket innebär att du som reser alltid bör ta reda på vad som gäller för just det land du reser till.

Ansökan masterprogram VT-22

Sista datum för komplettering vid ansökan till masterprogram är i år uppskjuten till den 4 maj för Chalmers grundstudenter. Det betyder att resultat från omtentamensperioden i påsk kommer att kunna räknas med i din masterprogramansökan. ​

Är du i behov av stöd?

Har du drabbats av postcovid, är i behov av samtalsstöd eller annan typ av stöd relaterat till dina studier, hittar du det via länken nedan.​

​​​​​​​​

Sidansvarig Publicerad: må 11 apr 2022.