Avbryta studier

​Kontakta din studievägledare

Funderar du på att avbryta dina studier så kontakta studievägledaren på ditt program. Ta gärna kontakt så snart du hamnat i dessa tankebanor, så att du i ett tidigt skede kan få den vägledning och hjälp i att fatta det beslut som är bäst för dig.

Lämna återbud innan du registrerat dig på Chalmers

Om du har blivit antagen, eller reservplacerad på ett program men inte längre är intresserad av platsen är det viktigt att du lämnar återbud. På så sätt kan en annan sökande få den platsen.
Du lämnar återbud innan terminsstarten via "Mina sidor" på antagning.se. Det påverkar inte din möjlighet att söka samma eller annat utbildningsalternativ i framtiden.
Lämna återbud (antagning.se)
Det är under vissa omständigheter möjligt att skjuta upp studiernas påbörjande om du är antagen. Hur du gör för att ansöka kan du läsa mer om på sidan

Anstånd och uppskov (chalmers.se)

Lämna återbud efter registreringen och 3 veckor in på terminen

Har du registrerat dig kontaktar du Chalmers antagning för att lämna återbud. Du mejlar direkt till antagning@chalmers.se
Skriv ditt namn och dina personuppgifter samt att du avbryter studierna. Det påverkar inte din möjlighet att söka samma eller annat utbildningsalternativ i framtiden.
​​​

Publicerad: må 28 sep 2020.