Hong Kong

Kontaktperson för studentutbyte: Karolina Strandsäter, tel 031-772 2455, karolina.strandsater@chalmers.se

The Hong Kong University of Science and Technology, Kina
HKUST är ett av världens bäst rankade universitet och det ligger naturskönt vid Clear Water Bay. Arbetsspråket är genomgående engelska och HKUST har många utbytesstudenter, främst från USA. I utbytet ingår även att bidra med inlägg till Asia Magazine (minst en artikel per student).

Chalmers har två avtal inom HKUST 1-2 studerandeplatser som är öppna för studenter inom K, BT, KF, F och TM. (Sciences)

Undervisningsspråk: engelska, kantonesiska

The Hong Kong University of Science and Technology

Läs reserapporter

City University of Hong Kong
Chalmers har 2 studerandeplatser för ett års utbyte.
En av platserna är till School of Energy and Environment vilket passar de Chalmersstudenter som tänkt läsa något av masterprogrammen Industrial Ecology eller Sustainable Energy Systems,och en av platserna är till College of Science and Engineering. Den platsen är öppen för alla program utom TD.
I utbytet ingår även att bidra med inlägg till Asia Magazine (minst en artikel per student). Undervisningsspråk: engelska, kantonesiska
Hemsida
Läs reserapporter

Chinese University of Hong Kong
CUHK är Hong Kongs största universitet med ett stort campus vid Tolo Harbour. CUHK är ett tvåspråkigt,  forskningsintensivt och internationellt universitet med hög ranking och ett flexibelt utbildningssystem. När man studerar på CUHK bor man på campusområdet till ett väldigt förmånligt pris i den annars dyra staden Hong Kong. Man betalar då hyra och vissa avgifter i förskott vilket gör att man behöver ha en buffert på  ca 18 000 kr som man betalar under våren. Det täcker sen hyran för hela första terminen.  

Chalmers har två studerandeplatser för ett års utbyte

Öppet för följande program: K, BT, KF, D, E, IT, M, TM, F

Reserapporter

Hemsida: http://www.cuhk.edu.hk/english/

Publicerad: må 10 sep 2012. Ändrad: on 19 apr 2017