Världsomspännande!

Bild på utbytessudier

Det finns många vägar ut i världen!

Vad sägs om ett år på Stanford? Eller en termin på ETH Zürich eller kanske vid havet i Valencia? Det finns fantastiska möjligheter för dig som vill läsa en del av din utbildning utomlands. Chalmers har avtal med hundratals välrenommerade universitet runt om i världen med olika profiler.

Fördelarna med utbytesstudier är många! Du får tillbringa en tid i ett annat land med allt vad det innebär i form av undervisning med nya perspektiv, förbättrade språkkunskaper och ett nytt och internationellt nätverk. Ta chansen och skaffa nya internationella erfarenheter! Många arbetsgivare ser internationella erfarenheter som en värdefull merit.

Chalmers betalar eventuella terminsavgifter och du kan få studielån från CSN, som för studier i Sverige. Utbytesprogrammen är också knutna till viss ekonomisk hjälp i form av resebidrag eller stipendier. De kurser du läser kan du tillgodoräkna dig i din Chalmersexamen, vilket kan innebära att studietiden  inte förlängs.

Chalmers utbytesutbud

Du får en överblick över de utbytesprogram som Chalmers erbjuder i vår sökportal. Du kan enkelt filtrera fram vad just du kan söka för utbyte.
Sök bland Chalmers utbyten

Åka som Free Mover

Hittar du inte det du söker i Chalmers utbytesprogram? Det behöver inte vara ett hinder. Det kan vara av stort värde att ta sig fram själv. Det kallas Free Mover och du måste organisera utbytet och ansökan själv. Var ute i god tid, gärna ett år innan, och kontakta det universitet du vill åka till för att få instruktioner om hur du ska ansöka.
 
Det är inte säkert att kurserna du läser som Free Mover kan tillgodoräknas inom ramen för dina studier vid Chalmers. När du återvänder kan du fråga utbildningssekreteraren för ditt program om du kan tillgodoräkna det du läst. Åker du i egen regi får du själv stå för eventuella avgifter, försäkringar och andra praktiska detaljer.

Åka som Free Mover

Facebook logga 
Följ Chalmers International Mobility på Facebook där vi postar nyheter, aktiviteter och relevanta artiklar.

Publicerad: on 23 nov 2011. Ändrad: fr 21 apr 2017