Praktik utomlands

Praktik i Europa genom Erasmus

Vill du praktisera i Europa på ett företag, en organisation eller vid ett forskningscentrum, kan du ha rätt till Erasmus praktikstipendium. Ansökningar för praktikstipendium hanteras löpande, du kan ansöka hela året, utom 1 juli-31 augusti. Generellt gäller att ansökan skickas in senast 30 dagar innan praktikperioden börjar. Om du planerar att göra din praktik under sommaren och semestertid krävs lite längre framförhållning.

Praktik genom Erasmus

IAESTE Sverige

IAESTE Sverige erbjuder praktikplatser i hela världen för ingenjörer och arkitekter. Oftast behöver man göra sin ansökan i början av året. Har du frågor kontakta sweden@iaeste.org

IAESTE Sverige 

IAESTE Sverige på Facebook

Board for European Students of Technology - BEST

Studentnätverket BEST finns vid fler än 70 tekniska högskolor i Europa. De anordnar kortare kurser inom teknik, ingenjörstävlingar och symposier som är öppna för alla Chalmers studenter.

BEST-kommittén

BEST på Facebook

Chalmers Engineering Trainee Appointment Committee - CETAC

CETAC är en ideell förening vars syfte är att ordna praktikplatser i USA och Kanada för studenter på civilingenjörsprogrammen Datateknik, Elektroteknik, Teknisk fysik, Teknisk matematik och Informationsteknik.

CETAC

AMCIP Internship Program

AMCIP Internship Program har sedan 1963 gett chalmerister möjlighet till arbetslivserfarenhet i Nordamerika under sommarlovet. Föreningen vänder sig till studenter på Bt, K, Kf, M, TD, V, I och Z.

AMCIP Internship Program

Tysk-svenska talangprogrammet

Tysk-Svenska handelskammaren driver Tysk-svenska talangprogrammet för att främja affärsrelationerna mellan länderna. Talangprogrammet är ett exklusivt stipendium för dig som läser ett masterprogram med teknisk eller ekonomisk inriktning. De antagna förmedlas betald praktikplats i upp till sex månader på ett större, tyskt företag i Tyskland. Alla som läser ett masterporgram inom ett ingenjörsämne kan söka.

Publicerad: on 16 sep 2009. Ändrad: to 15 mar 2018