Chalmers hissar regnbågsflaggan

Mellan 25 maj och 7 juni flaggar Chalmers med regnbågsflaggan på campus.​
Juni är en Pride-månad världen över. Göteborgs årliga festival West Prides syfte är att synliggöra HBTQ-frågor och HBTQ-personers livssituation. Chalmers är en av West Prides partners.

– Att hissa regnbågsflaggan är ett viktigt ställningstagande som visar att här på Chalmers ska alla vara välkomna och kunna vara sig själva, både som anställd och student. I år blir gesten dessutom extra viktig eftersom prideparaden, som kåren och högskolan brukar gå i tillsammans, är inställd på grund av coronapandemin, säger Jacob Lidman, ordförande i JämK, kårens jämlikhetskommitté.
West Pride har i år gjort en undersökning​ som fokuserar på HBTQI-personers livssituation, som bland annat visar att 32 procent känner att de inte kan vara öppna på sin arbetsplats.

– Chalmers strävar efter en inkluderande arbets- och studiemiljö och allas lika värde. Det är inte en självklarhet och därför hissar vi regnbågsflaggan som en påminnelse. Att arbeta med inkluderingsfrågor behövs verkligen. Mycket har skett i positiv riktning i samhället, men vi kan som samhällsaktör och arbetsgivare absolut inte luta oss tillbaka, säger Sara Thornadtsson Chavarria, jämställdhetssamordnare på Chalmers.

Hon lyfter också att West Pride är så mycket mer än bara regnbågsparaden. Det anordnas alltid seminarier och utbildningsdagar under festivalen.

– Vill man lära sig mer om de här frågorna och inte vänta till nästa år, kan man ta del av gratis webbinarier hos RFSL tipsar Sara Thornadtsson Chavarria.

Publicerad: on 03 jun 2020.