Var med i en fokusgrupp om employer branding

​Vi är två studenter som skriver vår Master uppsats om Employer Branding och är nyfikna på vilka attityder IT-studenter har till arbetsgivare.

Hej framtidens talanger!

Vi skriver en masteruppsats för Handelshögskolan i Göteborg. Uppsatsarbetet går ut på att identifiera kvinnors och mäns attityder till datorspelsindustrin som arbetsgivare. Vi kommer att utföra en gruppintervju med enbart 5-10 kvinnliga studenter den 16 april kl 17.30 till 19.30, och en med enbart 5-10 manliga studenter den 16 april kl 15.00 till 17.00. Vi kommer att maila om plats för de som anmält sig. Det hade varit fantastikt om du vill vara med och bidra till en bättre arbetsplats!

Målet

Målet är att ta reda på hur dataspelsindustrin kan locka fler talangfulla kvinnor och män genom marknadskommunikation och hur företaget kan bli mer attraktiv som arbetsgivare. För att ta reda på detta vill vi utföra två olika gruppintervjuer med studenter från relevanta IT- & Data-utbildningar för datorspelsindustrin. Vi behöver komma i kontakt med 5-10 kvinnliga studenter och 5-10 manliga studenter som studerar datateknik eller informationsteknik. Vi kommer att dela upp män och kvinnor i två olika gruppinterjvuer.

Gruppintervjuns innehåll

I gruppintervjun kommer vi att diskutera situationen inom dataspelsindustrin befinner sig i, samt vad som gör en arbetsgivare attraktivt. Vi vill diskutera möjligheter och motsättningar för att göra karriär inom data/tv-spelsbranschen. Målet är att skapa en trevlig diskussion där åsikter och tankar kan bidra till en förståelse och förhoppningsvis en förbättring till en bransch i behov av förändring. Vi bjuder på kaffe, te och kakor under intervjuns gång.

Som grädde på moset!

Som tack kommer vi att kompensera deltagarna genom att ge möjligheten att lämna in sitt CV och personliga brev, som vi sedan kommer att vidarebefordra till vår samarbetspartner. Som om det inte vore nog så kommer alla deltagare att få fem stycket spelkoder var som tack!

Alla deltagare är anonyma i uppsatsen.

Vid frågor eller om du bara vill säga hej, kontakt: Fokusgrupp2018@gmail.com

Vänliga hälsningar, Alan & Mattias