Välkommen att nominera ny rektor

​Du som studerar på Chalmers har nu möjlighet att nominera kandidater till posten som rektor och vd för Chalmers tekniska högskola.​​


​​​​​

Processen att rekrytera Stefan Bengtssons efterträdare är igång. Från den 14 november till den 7 december kan du som är student på Chalmers nominera interna eller externa kandidater genom att kontakta någon av  rekryteringskonsulterna:
Ewa Olszewski (telefon 073-368 84 77, e-post ewa.olszewski@michaelberglund.se) eller
Jacob Severin (telefon 073-777 68 05, e-post jacob.severin@michaelberglund.se​).
Ge en beskrivande motivering till varför du tycker personen skulle passa för uppdraget. 

Viktiga uppgifter för Chalmers nya rektor och vd är bland annat att vara drivande i riktning mot den fastslagna visionen samt att arbeta för ökad jämställdhet och inkludering på alla plan för att flytta fram Chalmers positioner. Kandidater bör ha professorskompetens samt internationell erfarenhet av högskole- och universitetssektorn och ett engagemang för universitetets roll i samhället. 

Tjänsten utannonseras också i nationell och internationell press. Sista ansökningsdatum är den 11 december 2022. Rekryteringen sker i samarbete med företaget Michaël Berglund AB, som även aktivt söker efter lämpliga kandidater. I valberedningen ingår studentkårens ordförande Isac Stark. 

Förordnandet för rektor/vd Stefan Bengtsson upphör den 31 juli 2024. Han har valt att inte fortsätta i sin nuvarande roll, men står till förfogande för att på annat sätt stödja Chalmers utveckling. När en efterträdare finns på plats kommer Stefan Bengtsson istället att ta över uppdraget som styrelseordförande i högskolestyrelsen efter Torbjörn Holmström.

Sidansvarig Publicerad: ti 15 nov 2022.