Vårens trackskurser är öppna för anmälan

​​Chalmers utbildningssatsning Tracks erbjuder valbara Trackskurser för Chalmers studenter i årskurs 2–5 och för Chalmers alumner. Nu är vårens kurser öppna för anmälan!
​I Chalmers Trackskurser möts studenter med olika utbildningsbakgrund och de får prova på ett tvärdisciplinärt arbetssätt genom att lösa verklighetsbaserade problem tillsammans. Ofta genomförs kurserna i nära samverkan med Chalmers forskning eller näringslivsrepresentanter. Alla kurser hålls på engelska och kan läsas på både grundläggande och avancerad nivå.

– Vi fortsätter att erbjuda kurser med spännande möjligheter att arbeta med både aktuell forskning och samhällsutmaningar. Ett exempel från en av vårens kurser är att studenter kan vara med och utveckla tillämpningar för grafen vilket innebär att vara en del av den senaste forskningen på Chalmers. Vi har också en kurs i statistisk praktik för industriutveckling vilket är en perfekt kurs att läsa tillsammans med olika typer av uppsatsskrivande. Sist men inte minst går våra populära kurser i Music engineering och AI within emerging technology för tredje gången, berättar Mikael Enelund, en av Tracks ledare.

Krydda ditt CV med en Trackskurs!
Kristina Henricson Briggs, vice ledare för Tracks, tycker att alla som letar efter en valbar kurs att inkludera i sitt program eller som vill läsa något extra för att krydda sitt CV borde fundera på att läsa en Trackskurs.

– Jag tror att alla kan hitta något som intresserar dem inom Tracks utbud! Det här är en fantastisk möjlighet att komma närmre arbetslivet redan under studierna eftersom studenterna får erfarenhet av att arbeta i tvärdisciplinära team.

Så här söker du en Trackskurs
För att söka till en Trackskurs kontaktar du som student examinatorn i den kurs du är intresserad av. Examinatorn är ansvarig för urval och registrering av studenter och kan också ge mer specifik information om ansökan, start- och sluttider för kursen och annan kursspecifik information.

I läsperiod 3 startar åtta Trackskurser och ytterligare fyra kurser startar i läsperiod 4.

Kursspecifika förkunskapskrav för de olika kurserna (grundläggande nivå: TRA100 och avancerad nivå: TRA105) är beskrivna i kursplanen.

Sidansvarig Publicerad: to 11 nov 2021.