Söker du efter ett kreativt extraarbete?

Vill du utvecklas som människa och slipa på dina pedagogiska skills? Gillar du hänga med vetgiriga 10-åringar och
brinner för att inspirera och lära ut teknik, matematik och naturvetenskap? Då är dessa två jobb för dig: DigiLab och Rymdinspiratör.

DigiLab - digitalverkstad för skolelever

Under Vetenskapsfestivalen 3 – 5 april kommer Chalmers att arrangera DigiLab, en digitalverkstad för skolelever i åldern 10 - 12 år i Domen på Lindholmen. Syftet är att öka intresse för teknik och eleverna kommer få lösa uppgifter och bygga en tillämpning med hjälp av elektronik, sensorer och enkel programmering.

Vi söker nu studenter som vill leda och utveckla DigiLab tillsammans med oss. Det är en fördel men absolut inget krav, om du är bekant med några av de enkla elektronikkomponenter som finns för det här syftet, såsom Arduino, Raspberry PI, Scratch, MakeyMakey, LittleBits, m fl.

Vi tror att du behöver lägga ca 30h på uppdraget. En arvodering på 130 kr/h utgår.
Vi ordnar lunch.

Grov tidplan:
17 feb        Sista datum för intresseanmälan
v 8            Lunch med info och kickoff
v 10            Workshop ca 3 h
v 12            Workshop "fixa och bygga” ca 3 h
1 april    Sista avstämning inför genomförande

ANMÄL DIG senast den 19 februari genom att mejla till dorotea.blank@chalmers.se​ med uppgift om:
- ​​Ditt namn, vilket program du läser samt vilket läsår.
- Om du har tidigare erfarenheter av liknande projekt får du gärna nämna det med 1-2 meningar.

Vi reser till månen!  Skolprojekt med Alfons Åberg

Ta tillfället i akt och delta i ett unikt skolprojekt på Alfons Åbergs Kulturhus som driver ett pedagogiskt projekt i samarbete med Chalmers. Det handlar om tema rymden för 6–7-åringar. Genom lekfull gestaltning, interaktiva moment och experiment vill vi väcka nyfikenhet för naturvetenskap och teknik.

Alfons behöver dig!
Alfons söker 5 studenter från Chalmers som gillar möte med barn är lekfull och vill medverka under lektionerna med sin entusiasm och inspiration. Antal tillfällen. Totalt handlar det om 6 dagar à tre lektioner och 18 tillfällen samt tid för utbildning, introduktion samt repetition. Tillfällena är under Vetenskapsfestiveln 3-12 april mellan 9:00-13.00. Du behöver inte kunna samtliga dagar. Vi tror att du behöver lägga ca 20h på uppdraget. Arvodering på 130 kr/h utgår.

ANMÄL DIG senast den 19 februari genom att mejla till dorotea.blank@chalmers.se med uppgift om:

- Ditt namn, vilket program du läser samt vilket läsår.

Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig!
Dorotea Blank

Publicerad: ti 05 feb 2019. Ändrad: må 18 feb 2019