Problem med utskrifter från studentdatorerna är nu lösta

För en tid sedan meddelade Chalmers IT-avdelning att det var problem med att skriva ut från studentdatorerna på campus. Nu ska det fungera igen. Se nedan uppdaterad info.​

I mitten av september släppte Microsoft en uppdatering som fixar säkerhetsproblemet med utskrifter på Windowsbaserade studentdatorer. IT-avdelningen har testat och verifierat att uppdateringen löser problemet och håller nu på att rulla ut den till samtliga studentdatorer.

Majoriteten av datorsalarna går nu att skriva ut ifrån men alla har inte fått uppdateringen ännu. Sedan tidigare fungerar fortfarande utskrifter från studentdatorer med Linux samt privatägda datorer.
Om utskrifter inte fungerar i en datorsal, prova gärna att skriva ut från en annan. Förhoppningen är att alla datorer ska vara uppdaterade och kunna skriva ut så snart som möjligt.

För hjälp eller frågor, mejla: support@chalmers.se
Eller ring: 031 772 6500

Nedan finns IT-avdelningens instruktioner hur du gör för att installera en skrivare på din egen dator.

Sidansvarig Publicerad: må 27 sep 2021.