Extrajobba med pedagogiska uppdrag

Vill du göra skillnad genom att hjälpa elever i skolarbetet? Vill du utvecklas som människa och slipa på dina pedagogiska skills? Brinner du för att inspirera andra och lära ut teknik, matematik och naturvetenskap? Då kanske du vill ingå i vårt skolteam som jobbar med teknikutmaningar i grundskolan.​​​

Om dig

​Vi söker dig som är positiv, engagerad och duktig på att förmedla kunskaper på ett lättbegripligt sätt. Erfarenhet av att arbeta med barn och unga är meriterande men inget krav. Nedan några exempel på olika skolaktiviteter som kan vara av intresse.

Rädda Ägget

Varje år, två dagar i början av november, genomför Chalmers en tekniktävling för åk 5 – Rädda Ägget. Det gäller att komma på den bästa konstruktionen för ett rått ägg, som ska släppas från 15 meters höjd, utan att ägget går sönder. Tävlingen genomförs på Chalmers campus Johanneberg och är uppdelat i två delar. Först testar man sin konstruktion (i MC2) och därefter testar man olika tekniska och naturvetenskapliga experiment i Betonghallen.  Vi söker varje år studenter som gillar att inspirera barn i naturvetenskap, teknik och matematik via experiment eller olika workshops.

DigiLab - digitalverkstad för skolelever

Under Vetenskapsfestivalen i april arrangerar Chalmers DigiLab, en digitalverkstad för skolelever i åldern 10–12 år på Lindholmen. Syftet är att öka intresse för teknik och eleverna kommer få lösa uppgifter och bygga en tillämpning med hjälp av elektronik, sensorer och enkel programmering.

Vi söker nu studenter som vill leda och utveckla DigiLab tillsammans med oss. Det är en fördel men absolut inget krav, om du är bekant med några av de enkla elektronikkomponenter som finns för det här syftet, såsom Arduino, Raspberry PI, Scratch, MakeyMakey, LittleBits, m fl.

Läxhjälpen på biblioteket i Johanneberg

Varje ti, on och to 17.15-19.15 anordnar vi Läxhjälp för gymnasieelever på biblioteket i Johanneberg. Vi söker med jämna mellanrum studenter som trivs i handledarrollen och vill hjälpa ungdomar med skolarbetet.

Pluggstöd

Som handledare i Chalmers Pluggstöd​ hjälper du högstadieelever med deras läxor inom olika ämnen. Projektet utförs i samarbete med skolor och föreningar och lektionerna hålls i deras lokaler efter skoltid. Ett syfte med projektet är främja en internationell miljö och det är därför vill en i vi att internationella och svenska studenter arbetar tillsammans under varje tillfälle.

Hur man söker

Skicka en intresseanmälan med enkel CV och ett kort personligt brev till dorotea.blank@chalmers.se​. Intervjuer sker löpande.

Publicerad: on 08 jan 2020.