Ny skrivartjänst lanseras 3 november

​Den 3 november kommer vi byta ut vår skrivarserver. I samband med bytet av servern har vi standardiserat skrivartjänsten och får på så sätt en billigare, miljövänligare och säkrare skrivarhantering.
I samband med bytet kommer möjligheten att köpa quota ligga nere fr.o.m. fredag eftermiddag 30 okt t.o.m. 2 nov. Du kan fortsatt skriva ut som vanligt fram t.o.m. måndag 2 nov. Skriver du ut från StuDAT (Studentdatorlabbsalar) fungerar det på samma sätt idag. För att kunna skriva ut fortsatt på tisdag från din privata dator behöver du lägga till skrivarna på nytt igen, guider för hur man gör finns här: 


De PQ (printquota) som du har idag flyttas över till det nya systemet. 

Det nya skrivarsystemet har funktioner som håller koll på skrivarnas miljöpåverkan, något vi kommer se över i samband med införandet. 

Vill du redan nu bidra till en hållbar framtid, använd tjänsten "Find-me-print". Då behöver du "släppa" jobbet på den skrivare du önskar via exempelvis en telefon. Om du inte skriver ut på 2 timmar så slängs jobbet. Tack vare tjänsten "Find-me-print" har vi redan idag sparat över 18000 utskrifter, en besparing på 11000 A4-sidor och 143 kg CO2!

Sidansvarig Publicerad: to 29 okt 2020.