Ny Tracks-kurs i Formula Sailing-projektet

​Tracks är ett nytt initiativ på Chalmers för att möta studenternas förväntningar på en mer individualiserad utbildning. En Tracks-kurs ska behandla en specifik utmaning och ligga mellan programmen. Studenter samarbetar med studenter från andra program där de löser t.ex. ett komplext ingenjörsproblem. Ett viktigt koncept är CDIO där studenterna följer ett projekt genom alla faser. Tidigt Concept, genom Design och Implementation för att till sist komma till Operation. Formula Sailing är ett bra exempel på ett CDIO-projekt där studenter från Chalmers får designa, bygga och tävlingsköra en avancerad båt.

Om Formula Sailing

Formula Sailing introducerades på Chalmers 2017. Studenterna designar och bygger en extrem racingbåt som de sedan tävlar med i Italien mot andra universitet. Chalmers deltog för första gången 2018 och vann regattan mot 13 andra båtar, mestadels från Italien.
För åren 2019 och 2020 kommer samma båt, Linnea att användas med många förbättringar, särskilt inför 2020.

​Läs mer om Tracks-kursen:

Publicerad: fr 04 okt 2019.