Nu är det dags att testa något nytt!

Flera av tjänsterna på Studentportalen ser numera annorlunda ut, efter uppdateringen till ett nytt Ladok (studieadministrativt system). Du har nu en egen student-sida där du kan planera dina studier. Här registrerar du dig på de kurser du ska läsa varje läsperiod, du anmäler dig till tentorna för varje kurs, skapar studieintyg med mera. Vår förhoppning är att det ska vara så enkelt att förstå att en manual inte behövs! 

Uppdatera dina kontaktuppgifter

Logga in på din student-sida i nya Ladok, som du kommer åt via din startsida på Studentportalen. Du använder ditt CID (Chalmers ID) för att logga in. Gå till Mina uppgifter och uppdatera dina kontaktuppgifter: mejladress, postadress och telefonnummer så får du i fortsättningen relevant information från högskolan till den mejladress du alltid kollar.

Vilka tjänster är öppna igen?

Nedan tjänster hittar du som vanligt på din startsida på Studentportalen, men du kommer att länkas vidare till din student-sida i Ladok för att kunna använda dem. Tjänsterna kommer således se lite annorlunda ut och du hittar dem under nya flikar och de kanske benämns med andra namn.
•    Skapa registreringsintyg
•    Skapa studieintyg
•    Omregistrering på kurs
•    Avbrott på kurs
•    Se kursval och registrerade kurser
•    Ansökan om examen
•    Kursregistrering
 

Gör det till en god vana att registrera dig så tidigt som möjligt

Det är hur du hanterar kurser och anmäler dig till tentor som du märker av det nya systemet tydligast. Från den 1 augusti kan du logga in på din student-sida i Ladok och se mellan vilka datum du ska registrera dig på dina kurser för hösten. Olika kurser har olika registreringsdatum och du ser vilka datum som gäller under respektive kurs. Tänk på att du måste vara registrerad på kursen för att få läsa den och att det är ditt eget ansvar att se till att du är registrerad på rätt kurser, i tid. 
Gör det till en god vana att registrera dig på dina kurser när registreringen öppnar. Du gör dina lärare och examinatorer glada. Är du inte registrerad får du inte tillgång till kurshemsidan och kan inte anmäla dig till tentan.

Publicerad: fr 18 maj 2018. Ändrad: ti 22 maj 2018