För dig som vill lära ett nytt språk – och få nätverk på köpet

​​​Visst är det roligt att lära sig ett nytt språk? Och att skapa nätverk är ju aldrig fel? Var lugn – lösningen är här! 1 oktober inleddes nämligen språkprojektet ”Tandem language” som vänder sig till doktorander, studenter och personal vid universitet i Europa.
Tandem language är ett projekt mellan sju europeiska universitet och högskolor, bland annat Chalmers. I dagsläget kan man lära sig tyska, svenska, spanska, italienska, norska eller polska. Tanken är att du lär dig ett språk på tu man hand med en kollega eller student från ett annat universitet genom personliga Skypemöten eller liknande. 
Tandem language erbjuder möjligheten att lära känna en person du sannolikt aldrig hade träffat annars. För det är en annan viktig del av projektet, att skapa värdefulla kontakter. 

Hur kommer jag igång då? 

Allt du behöver är en internetuppkoppling, en dator med kamera och Skype. På projektets hemsida uppger du din e-postadress och trycker ”join”. Då får du ett formulär som du besvarar. Var noggrann! Ju mer precis du kan vara, desto lättare är att möta dina behov. Därefter blir du utifrån dina önskemål matchad med en annan deltagare. Och sedan är det bara att bestämma träff och börja lära sig ett nytt språk!
Projektets hemsida​

För att få ut så mycket som möjligt av projektet finns massor av tips och råd på en av projektets webbsidor​. Det rekommenderas att du läser in dig på detta före första mötet. 

Vill du veta mer?

Sidansvarig Publicerad: to 07 okt 2021.