De får John Ericsson-medaljen 2022

​Den 11 maj delades årets John Ericsson-medaljer ut, sex studenter med framstående studieprestationer uppmärksammades i Chalmersska huset i Göteborg.
​​

Medaljörerna från vänster: Georg Hess, John Brofors, Ludvig Blomgren, Felix Nordén och Martin Lindholm.  
(Joel Karlsson saknas på bilden)
Bild: Jonna Amgard

​John Ericsson-medaljen instiftades 1897, och delas sedan 2012 ut årligen till de sex främsta studenter som tagit civilingenjörs- eller arkitektexamen under de senaste 12 månaderna. 
 
Årets medaljörer är Ludvig Blomgren, John Brofors, Georg Hess, Joel Karlsson, Martin Lindholm och Felix Nordén. 
De fick ta emot en präglad medalj i solitt silver med sitt namn ingraverat, diplom och en bok om John Ericssons liv vid en högtidlig utdelning.​
 

​Medaljörer 2022

Utbildningsområde EDIT-I och KFM

John Brofors​​ – Civilingenjör Industriell ekonomi, Master: Kvalitets- och verksamhetsutveckling (TKIEK+MPQOM)

"Det känns väldigt roligt att få ta emot John Ericsson-medaljen. Tiden på Chalmers har gett mig en bra grund för framtiden och varit fem fantastiska år – inte minst för alla nya vänner jag har träffat och studierna på ETH och UC Berkeley. 
Idag jobbar jag som managementkonsult på företaget McKinsey under Material Economics där jag fokuserar på hållbarhetsstrategier."

Joel Karlsson – ​Civilingenjör Teknisk fysik, Master: Fysik (TKTFY+MPPHS​)

"Jag trivdes jättebra på Chalmers och genom min utbildning där (teknisk fysik) fördjupade jag både mina kunskaper och mitt intresse för fysik och matematik. I synnerhet vill jag tacka Bengt E.W. Nilsson, professor emeritus vid Subatomär, högenergi- och plasmafysik, som engagerade sig i min utbildning och lärde mig mycket inom teoretisk fysik. 
Nu, efter att ha tagit examen från Chalmers, har jag påbörjat en doktorandtjänst vid KU Leuven i Belgien inom teoretisk högenergifysik. Jag känner mig hedrad att ha blivit tilldelad John Ericsson-medaljen och tar emot den med stolthet."​

Felix Nordén – Civilingenjör Informationsteknik, Master: Data Science & AI (TKITE+MPDSC)

"Studietiden på Chalmers var både utmanande och rolig. Det var vissa gånger då jag inte kunde göra annat än studera och andra gånger när det var det sista jag ville göra, men i slutändan fick jag det klart det som behövde göras. Oavsett vad så kunde jag inte göra det utan mina klasskamrater som blivit vänner för livet efter de sena nätter av projektarbeten och tentaplugg. Tack till alla er!

I dagsläget arbetar jag som Applied Scientist på Twitch Interactive här i Göteborg men är även aktiv i en del andra startups som både rådgivare och CTO utomlands. Mycket av detta fokuserar på Web3, där jag för tillfället frodas i all innovation. Det kändes oväntat och jag hade inte något sådant i åtanke. Mitt mål har alltid varit att få höga betyg för att övertyga mig själv att jag lärt mig så mycket som möjligt från min utbildning. Att få detta pris blir ännu en bekräftelse som säger att jag nådde långt i min målsättning."

Utbildningsområde MATS och ASAM

Ludvig Blomgren – Civilingenjör Maskinteknik, Master: Produktionsutveckling (TKMAS+MPPEN)

"Jag är oerhört hedrad över att få ta emot John Ericsson-medaljen. Det gör mig mycket stolt och det känns som ett kvitto på det hårda arbete som jag lagt ner under utbildningen. När jag ser tillbaka på min studietid känner jag mig tacksam för allt jag fått möjlighet att lära mig men framför allt för de vänner jag träffat under tiden. För mig handlar Chalmers om gemenskap och jag är glad över de vänner för livet jag träffat. Slutligen är jag också tacksam för det stöd jag fått från familj, partner och vänner. 
Idag jobbar jag på AFRY som konsult inom energi och kärnkraft. Jag är glad att utbildningen lett till ett så intressant arbete och det är häftigt att få använda de kunskaper och verktyg jag samlat på mig under studietiden i praktiken."

Georg Hess – Civilingenjör Maskinteknik, Master: Systemteknik, reglerteknik och mekatronik (TKMAS+MPSYS)

"Det känns väldigt kul att få ta emot John Ericsson-medaljen och bli uppmärksammad för sin studieinsats. Min Chalmerstid har varit en rolig resa, fylld såklart med inspirerande studier, men framför allt många nya vänner och ett härligt studentliv. 
Idag är jag industridoktorand på Zenseact där jag forskar på målföljning, också kallat multi-objekt tracking, med hjälp av djup maskininlärning. Metoderna jag utvecklar ska hjälpa att göra säkra självkörande bilar en verklighet genom hålla koll på vart alla objekt såsom bilar, cyklister, fotgängare, m.m., är runt bilen."

Martin Lindholm – Arkitektur, Master: Arkitektur och planering för hållbar framtid (TKARK+MPDSD​)

"Det är hedrande att ha blivit tilldelad den fina utmärkelsen. Min studietid på Chalmers var väldigt givande och har präglats av engagerade lärare, inspirerande studieresor och många nya vänner. Efter kandidaten gjorde jag arkitektpraktik i Schweiz. Det var mycket utvecklande och gav mig motivation till masterutbildningen där jag fördjupade mina kunskaper inom hållbarhetsfrågor. 
Idag jobbar jag som arkitekt på Johan Wegbrant Arkitektur i Göteborg.​"

Läs mer om John Ericsson-medalje​n​
​​

Sidansvarig Publicerad: fr 13 maj 2022.