Kursstart: grunderna i programmering med Matlab

​En förberedande online kurs i Matlab, den vanligaste mjukvaran för numerisk ingenjörsanalys på Chalmers, börjar 1 juli.
​En ingenjör är kanske först och främst en problemlösare. Hen måste kunna sortera information, förstå problemet eller kunna dela upp ett komplext problem i mindre begripliga delar.

Det fina med att lära sig programmera är att det kräver strukturering, eller snarare datorn kräver det. Programmering är något man behöver träna och som kan ta lite tid innan det lossnar. Har du inte programmerat tidigare är det bra att lära sig grunderna, för att få en bra start med studierna. Därför har vi tagit fram en förberedande online-kurs på lärplattformen edX.

Kursen går mellan 1 juli och 31 augusti. Den ges på svenska och förutsätter goda gymnasiekunskaper i matematik och engelska. Nivån är tänkt för blivande högskolestudenter på en ingenjörsutbildning. Det enda du behöver för att registrera dig på kursen är en giltig e-postadress.
edx.org
Mer information om Chalmers moocar