Fira in våren och Valborg med avstånd

​Snart är det Valborg, en stor och viktig högtid för studenter som vill fira in våren tillsammans.
Även i år kommer dock valborgsfirandet att se annorlunda ut. Pandemin pågår fortfarande och restriktionerna gör att även årets Cortège får en ny skepnad i form av en livesändning. Evenemanget kommer att sändas 30 april, klockan 17.
​​​​​

Foto: Bengt Furuwidh

Vi på Chalmers är rädda om er studenter och vill därför påminna om att hålla ut ett tag till.
Vi har fortfarande en hög smittspridning i samhället som kommer påverka valborgsfirandet, men det går naturligtvis fortfarande att fira Valborg så länge du kommer ihåg att följa rekommendationerna.

Det är viktigt att inte samlas i stora grupper samt att hålla några meters avstånd mellan grupper, inomhus såväl som utomhus. Bor du utanför centrum så passa på att promenera eller ha picknick i en park nära dig istället för att åka in till stan. På så sätt hjälps vi åt att undvika folksamlingar i Göteborgs centrala delar.

Göteborgs stad uppmanar att fira in våren förnuftigt i ditt eget närområde – i små grupper och med stora avstånd. De vill särskilt tipsa om tre finfina parker/naturområden.

Billdals Park
Berg, skog och hagar omger parken som är herrgårdsmiljö från 1800-talet med många vackra
lövträd. Gräsmattor inbjuder till picknick och ridvägarna används flitigt av ryttare från stallet
intill. Slingrande bäck och vandrande fisk i laxtrappan.

Gårdstensdalen
En stadsdelspark och populär mötesplats i Gårdsten, en grön dal med skolor och bostadshus runtom. Här finns stora gräsytor för lek, picknick och umgänge, promenadvägar och sittplatser, bouleplan, utegym, tennisplan med basketkorg, en lekplats och en liten fruktlund.

Svarte Mosse
Ett natur- och rekreationsområde med löpspår och naturstigar. Här finns hällmarker, kärr
och tjärnar och många skyddsvärda arter. Vattenområdet Svarte Mosse som gett namn till
området är en välbesökt fågellokal.

Vi önskar er alla en riktigt solig och härlig helg!

Mer information hittar du via länkarna här nedan:

Sidansvarig Publicerad: fr 30 apr 2021.