Emma Frans, årets keynote speaker på Act Sustainable

Emma Frans blir årets keynote speaker på den digitala hållbarhetsveckan Act Sustainable. Emma Frans har en mångfacetterad bakgrund som forskare, författare, expert i TV och radio och inte minst Twitterkändis. På Act Sustainable kommer hon prata om åsiktsbubblor och fake news och hur vi kan sortera mellan det som är sant, och det som bara utger sig för att vara sant. Act Sustainable är 16-20:e november och Emma Frans kan ni se torsdag den 19:e november.​
​Vi har nu nöjet att i få presentera Emma Frans som årets keynote speaker på Chalmers och Göteborgs universitets digitala hållbarhetsvecka Act Sustainable. Emma frans har en akademisk bakgrund som doktor i medicinsk epidemiologi och forskare vid Karolinska institutet och University of Oxford. Men för många är hon antagligen mest känd som vetenskapsjournalist, författar, debattör och twittrare. Som idel folkbildare har hon lyckats med konststycket att göra forskning inte bara begriplig utan dessutom intressant, relevant och rolig för breda skaror. Emma har bland annat tilldelats stora Journalistpriset för sin pedagogiska förmåga att förmedla forskning och vetenskap. 

På Act Sustainable 2020 kommer Emma Frans dela med sig av sin kunskap i ett av hennes specialområden: åsiktsbubblor och fake news. Vi kommer få lära oss hur vi kan identifiera åsiktsbubblor och fake news och framförallt hur vi värderar den kunskap som finns runt omkring oss och hur det påverkar samhället. 

Hållbarhetsveckan Act Sustainable arrangeras i år helt digitalt den 16-20:e november, Emma Frans kan ni se den 19:e november. Veckan riktar sig till studenter, forskare, lärare och annan personal på Chalmers och Göteborgs universitet. För mer information om hållbarhetsveckan och Emma Frans besök actsustainable.se och följ Gothenburg Student Sustainability Hub på Facebook och Instagram. 

Läs mer: Actsustainable.se 

Text: Hugo Gustafsson (GU). 

Publicerad: to 17 sep 2020.