Vi söker ledare till kodstuga för barn

Vill du engagera dig ideellt och inspirera barn i enklare programmering och digitalt skapande? Under hösten kommer 20 sugna 10 – 12 åringar att invadera Chalmers och under fyra tillfällen träffa förhoppningsvis dig, andra studenter och näringslivet under en kodkurs.
Kursen ges tillsammans med Kodcentrum som är en ideell förening som arbetar med att introducera och inspirera barn till digitalt skapande och programmering.  Du vägleder, uppmuntrar och inspirerar barnen att testa skapa spel, digitala berättelser och appar med hjälp av Kodboken. Tillsammans lyfter vi digitalt skapande som demokratifråga och bryter till barriärer till utanförskap.

Du behöver absolut inte vara expert i programmering. Vi kommer att tillsammans med Kodcentrum hålla i introduktionskurs för ledarna.

·       Du får hänga med nyfikna barn och dina medvolontärer

·       Du får ge av din kunskap om programmering och digitalt skapande

·       Du gör skillnad och lär dig nya saker

·       Det bidrar till din personliga utveckling

·       Det är en grym merit att ha på CV:t

·       Bäst av allt – det är givande och kul och du gör skillnad

Frågor och intresseanmälan senast den 15 september till Dorotea Blank eller Emma Frisk

dorotea.blank@chalmers.se

emma.frisk@chalmers.se​

Publicerad: to 28 jun 2018.