Box ersätts med OneDrive

​​Under hösten kommer molnlagringstjänsten Box att fasas ut. Du hänvisas istället till OneDrive som har en betydligt högre lagringskapacitet. Båda tjänsterna erbjuder liknande funktionalitet. Den 1 december är satt som slutdatum när Box stängs ner för Chalmers studenter.​
​​​​

Illustration: Yen Strandqvist.

– Med OneDrive får studenterna en rejäl ökning av sin lagringskapacitet, från tidigare 50GB i Box till hela 1TB i OneDrive. Vi hoppas att studenterna ska uppleva detta som positivt, säger Andreas Backström, förvaltningsledare IT, för Stöd för lärandet. 


Box och OneDrive är tjänster i molnet för att lagra filer. Chalmers har främst använt Box både för studenter och anställda, men har nu valt att enbart använda OneDrive. Studenterna är först ut.1 december stänger alltså Chalmers IT-avdelning ner Box för studenter (gäller ej doktorander) och istället erbjuds OneDrive som lagringslösning i molnet.

Vad gäller för studenterna?
 Att de så fort som möjligt flyttar sina filer från Box till OneDrive. IT-avdelningen kommer under hösten löpande att ta bort Boxkonton som inte längre har några filer och delade mappar, för att slutligen ta bort samtliga resterande studentkonton (och filer) 1 december. 

Hur flyttar studenterna sina filer till OneDrive?
– För att underlätta flytten har vi på IT-avdelningen skrivit en instruktion (se länk nedan) hur studenterna säkrast flyttar över sina filer till OneDrive. Efter att de har flyttat över alla sina filer och säkerhetsställt att allt finns tillgängligt i OneDrive önskar vi att de tar bort alla filer och delade mappar från Box. Detta hjälper oss att ta bort konton löpande under höstens gång, avslutar Andreas Backström.

Frågor?
Har du frågor, eller behöver hjälp är du välkommen att höra av dig till support@chalmers.se 
eller ring 031-772 6500

Fakta – hur mycket kan man lagra med 1TB?
  • 250 000 bilder lagrade med en 12MP-kamera
  • 250 filmer eller 500 timmar HD-film
  • 6,5 miljoner dokumentsidor i form av exempelvis Office-filer, PDF-filer eller presentationer vilket motsvarar
    1 300 fysiska mappskåp med papper!

Sidansvarig Publicerad: må 20 sep 2021.