Bli mentor - ett givande extrajobb

Vi söker dig som kommit en bit i din utbildning och vill bli mentor för en student med behov av särskilt stöd.

Att vara mentor är ett meningsfullt och lärorikt extrajobb och du får tillgång till stöd och vägledning i ditt arbete. Just nu söker vi främst svensktalande mentorer.

Vad gör en mentor?

Att vara mentor till en student i behov av särskilt stöd innebär vanligen att du hjälper studenten att strukturera och planera sin studiesituation, sitt schema och sin inläsning. Det kan betyda att sortera och prioritera vad som är viktigt just nu eller att tolka olika moment i kurser. Att vara mentor är inte detsamma som att vara en extra lärare utan du hjälper studenten med de ramar och den tydlighet som kan vara avgörande för att studiesituationen ska fungera.

Hur går mentorskapet till?

Som mentor träffar du studenten i behov av stöd en gång i veckan under cirka 1 timma. Du får betalt för uppdraget och kan använda det som en merit i framtida arbetssökande. FUNKA ger dig en introduktion till mentorskapet och under uppdraget erbjuds du handledning.

Mejla funka@chalmers.se så hör vi av oss till dig.

Publicerad: on 27 maj 2015. Ändrad: må 13 feb 2017